LADEN

Typ om te zoeken

Heijmans

Laatste Nieuws

Heijmans

Ik nam een tijdje terug een risico. Ik ging er namelijk vanuit dat de resultaten van Heijmans zouden verbeteren. Wat ik echter niet voorzien had, was dat het vertrouwen van mijn mede-beleggers in deze verborgen parel ernstig te wensen over zou laten. Mijn eerste aankoop was op 16 euro en op een gegeven moment was het aandeel nog slechts 11 euro waard. Dat deed pijn.
Ik had echter het aandeel gekocht omdat ik de overtuiging had dat bedrijfstechnisch het leed achter de rug was.
Daarom heb ik niet verkocht. Immers ging de koers wel omlaag, maar dat was gebrek aan vertrouwen en niet zozeer een bericht uit het bedrijf.
Vandaag kwam dan eindelijk het eerste bericht sinds mijn aankoop vanuit Heijmans. Ze geven zelf al aan dat de onderneming uiteraard ook last heeft van de zwakke markt, maar dat ze als onderneming steeds beter draaien. Ze zijn de schulden aan het verlagen en de afslanking gaat sneller dan vooraf verwacht. Wat niet loopt, en dat is 15% van de concernomzet, is de woning verkopen. Die markt is gehalveerd ten opzichte van 2008.
Heijmans heeft haar asfalt installatie in Roosendaal verkocht aan KWS. Financiële details met betrekking tot die deal zijn nog niet vrijgegeven.
De koers van Heijmans ging gisteren 12,2% omhoog en we sloten uiteindelijk net boven de 14 euro per aandeel.

www.modelportefeuille.be

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *