LADEN

Typ om te zoeken

Grote successen voor VEB

Laatste Nieuws

Grote successen voor VEB

De Vereniging voor Effectenbezitters heeft de laatste tijd veel succes met de vaak al jaren geleden ingezette procedures. De hoeveelheid procedures geeft al een mooi beeld van hoe het Nederlandse zakenleven van een betrouwbare partner is verworden tot een gokpaleis met grappenmakers en grappenmaaksters die alleen maar aanwezig zijn om te graaien. Laatste grote succes voor de VEB is WorldOnline. De VEB heeft voor haar leden een deal gesloten. Er is in totaal 110 miljoen euro beschikbaar voor de aangesloten leden die een claim gedaan hebben. Die claim moeten de leden nog wel bewijzen, dus wie het betreft moet gaan duiken in de oude archieven. Het gaat om de periode 17 maart 2000 tot 3 April 2000. De VEB hoopt dat de banken zelf met een oplossing komen voor wat betreft de bewijslast. Immers staat eea ook bij de baken geadministreerd. Of die versimpelde aanmelding er komt is nu nog niet duidelijk.
De uitbetaling zal waarschijnlijk pas halverwege 2011 van start kunnen gaan, als ABNAMRO en Goldman Sachs op dat moment nog bestaan.
110 miljoen is veel geld, maar er werd indertijd 2,9 miljard opgehaald. Overigens uiteraard niet alleen door VEB leden.
Wie geen lid van de VEB is en was, kan met dit voonis misschien zelf een zaak aanspannen. De VEB zal in deze alleen voor haar eigen leden optreden.

Ook in de dossiers rondom KPNQwest, Fortis, Van der Moolen, ASMI, Vedior, Shell, Verliespolis, KLM, Landis, Schuitema, LCI, Super de Boer, Converium, Rodamco en DIM Vastgoed is er een update door de VEB aan de leden gegeven. Het feit dal dat er zoveel loopt geeft goed aan dat een dergelijke vereniging een enorm nut heeft.

Voor de VEB is het van belang dat ze niet naast haar schoenen gaat lopen en zelf het gedrag gaat vertonen dat al die bedrijven vertoonden. Recent is de VEB zelf akelig in de fout gegaan. Ik hou ze nu in de gaten, net zoals ze zelf op hun beurt het zakenleven in de gaten houden.
Ziet of hoort u van wangedrag van VEB bestuurders en met name hun directeur, dan hoor ik daar graag van! Ik hoop van harte hierover nooit een bericht van u te gaan krijgen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *