LADEN

Typ om te zoeken

Grondspeculatie

Laatste Nieuws

Grondspeculatie

Begin 2008 heb ik de grondspeculatie aan de kaak gesteld. Stukken landbouwgrond worden van boeren overgenomen en dan in stukjes van 100 bij 100 geknipt en los aan particulieren verkocht. Het doel, de grond duur verkopen als er sprake is van verdere ontwikkeling van die grond, bijvoorbeeld voor uitbreiding dorpen en steden, of ontwikkeling van toeristengebied.
De voorwaarden die daarbij gelden, kwamen mij als bedrieglijk over. Dat was ook de reden dat ik de methode in mijn ‘fraude’ E-boek beschreven heb.
De AFM is gisteren naar buiten gekomen met een persbericht waaruit blijkt dat ze heel deze opzet als illegaal beschouwd omdat er, volgens de AFM, een vergunning van de AFM voor nodig is en de AFM nog geen enkele aanbieder een vergunning heeft verstrekt.
Nu zal ongetwijfeld de rechter nog moeten gaan bepalen of de AFM deze autoriteit wel heeft, maar in het huidige klimaat is ergens een ‘verbod’ voor krijgen geen groot probleem. In dit geval kan ik me er ook in vinden, alleen misschien niet om dezelfde reden als dat de AFM heeft.
http://www.autoriteitfinancielemarkten.com/NEWSLETTER_SEND/default.ashx?DocumentID=11784
Stel dat de AFM vergunningen afgeeft, dan is het risico voor de beleggers niet veel kleiner. Ik vraag me ook af of de AFM heel die constructie dan serieus aan een ernstig onderzoek onderwerpt. Mijn aangeven dat het een verkapte vorm van fraude was, betrof niet het feit van al dan niet een vergunning. Het was meer heel de opzet waarin eea opgezet was. Als u er meer over wilt weten, zult u het E-boek even moeten opvragen. Het is gratis en naar mijn idee zeer leerzaam.
https://www.beursbox.nl/inschrijving.html

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *