LADEN

Typ om te zoeken

Goudaandelen niet altijd zo interessant

Laatste Nieuws

Goudaandelen niet altijd zo interessant

Ik kreeg wat extreem positieve analisten rapporten in handen die handelden over goud aandelen. U weet ongetwijfeld, ik ben de eigenaar van wat goud en dat ben ik heel bewust.
Ik heb ook goudaandelen, maar in veel mindere mate.
Goudaandelen hebben immers maar gedeeltelijk van doen met goud.

Goudaandelen hebben namelijk met veel meer van doen. De energieprijzen zijn voor goudaandelen vaak heel belangrijk. De kosten voor arbeid zijn het, milieueisen zijn het.
Goud kan nog zo hoog staan en in prijs stijgen, als door een ongeluk een mijn deels instort, dan krijgen de aandelen enorme klappen.
Een bekende analist was extreem positief over een goudaandeel dat ik daarna ook maar eens onderzocht. Een mooi bedrijf, maar ondertussen betalen beleggers al wel een K/W van 20. In mijn ogen ben je dan gewoon te laat. De PEG ratio is meer dan 4. Dat terwijl ik boven de 1,5 al verkoopwaardig begin te vinden.
Beleggers mogen dan wel heel vast op goud zijn, maar wordt niet blind voor andere zaken die bij aandelen gelden. De kans dat een belegging in een zo duur aandeel een financiële ramp wordt is mijns inziens veel te groot. Hoe positief ik ook over goud ben, zo’n goudaandeel zou ik niet willen kopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *