LADEN

Typ om te zoeken

Goud en zilver kopen

Laatste Nieuws

Goud en zilver kopen

Een leuke manier om goud en zilver te kopen, is te bieden op gouden en zilveren munten via Ebay. Ik zou u er niet op moeten wijzen, want ik ben zelf ook bieder in die markt, maar naast het feit dat het wel leuk is, zijn er ook enorme nadelen aan Ebay.

Zo is de premie op vooral de zilverwaarde regelmatig meer dan 70%. Als u dus puur voor de goud of zilverwaarde gaat, dan koopt u liever puur de beleggingsmunten zoals u die (veel goedkoper) koopt bij deze aanbieder.
Wilt u NOG MINDER premie betalen, dan opent u beter een goud en zilver rekening bij deze aanbieder.
Waarom zit ik dan toch op Ebay?
Zelf vind ik het ook wel leuk om oude muntjes te bezitten. Zo kocht ik al eens een gouden tientje uit 1875. Ik heb ook een serie Belgische muntjes waar menig Belg jaloers op zou zijn. Nu zijn die oude Belgische muntjes geen moer waard, maar het is leuk voor de hobby. Ik heb recent ook een serie ‘zogenaamd zilveren munten’ uit Amerika gekocht. Ze heten zilver, maar er zitten vele metalen in, maar zilver helaas niet. Voor Amerikaanse munten geldt dat ook wel eens bij ‘gouden’ munten. Die blijken door de Amerikaanse overheid wel goud genoemd te worden, maar bevatten geen gram goud. Er zitten dus wel degelijk risico’s aan Ebay, waaronder het feit dat je zelf wel iets van de munten moet weten.
‘Zomaar’ bieden kan u duur komen te staan. Naast leugenachtige overheden, is helaas ook niet iedere aanbieder te vertrouwen. Ik heb één keer wat problemen gehad, maar na eng speurwerk kwam ik achter de werkgever van die grappenmaker en nadat ik dreigde zijn werkgever op de hoogte te stellen van zijn bedrog op Ebay kreeg ik gelukkig alsnog de bestelde items binnen.
Gouden tientjes doen nu op Ebay tussen de 120 en 130 euro per munt. Het goudgewicht is 6,7 gram. Goud doet grofweg 18 euro per gram. Bij de gouden tientjes zit er dus niet zo heel veel premie in de koers. Bij veel andere munten (niet van goud) zit er wel veel premie in. Het is dus belangrijk dat u weet waarom u bepaalde munten wilt hebben. Ondanks dat een gouden tientjes uit bijvoorbeeld 1875 komt, zit er vrijwel geen extra premie vanwege de ouderdom in de koers. Dat terwijl bij zilveren, koperen en andere metalen munten er een enorme premie vanwege ouderdom of zeldzaamheid in de koers kan zitten. Gouden tientjes zijn echter, net als de huidige 1 ounce zilver en goud munten, pure beleggingsobjecten en worden niet vanwege zeldzaamheid gespaard.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *