LADEN

Typ om te zoeken

Goedkoop geld is goed voor de rijken

Laatste Nieuws

Goedkoop geld is goed voor de rijken

Het goedkope geld dat sinds 2008 de banken via de Centrale Banken is toegespeeld, heeft de top 5% van de bevolking veel rijkdom gebracht. In geldwaarde is hun gezamenlijke vermogen verdubbeld sinds 2008! De andere 95% van de bevolking werd in die periode samen fors armer.
De rijke bankiers elite heeft het meeste voordeel gehad. U moet dan denken aan de mensen ‘achter’ de banken. De Rothschild en Oppenheimer families en hun directe relaties. Ook ‘gewone’ extreem rijken profiteerden, omdat ze via hun relaties bij de banken de nodige armslag kregen tegen extreem lage rentes.
De miljardairs speelden elkaar de laatste jaren heel mooi de bal toe. Grote bedrijven kregen zonder problemen vers geld terwijl de kleinere bedrijven kort gehouden werden en aldus in een slechtere concurrentieverhouding kwamen ten opzichte van de wereldwijd opererende bedrijven.
De elite aan managers van deze grote bedrijven en de managers van banken wist daarop op hun niveau ook fors rijker te worden. Hun bonussen zijn het niveau van voor 2008 al weer voorbij. Er is niets geleerd.
De schulden van regeringen zijn ondertussen groter dan ooit, de bonussen zijn terug en waren in 2008 al enkele bedrijven en banken ‘too big to fail’, nu zijn deze banken en bedrijven gemiddeld minstens 33% groter.
Dit geldsysteem, en zeker nu in de goedkoop geld periode, heeft alleen de superrijken meer en meer gebracht.
Die superrijken delen niets. Ze hebben er immers recht op. Ze hebben het ‘eerlijk’ verdiend…
‘Eerlijk’ omdat ze het spel naar hun hand konden zetten.
In die wereld is een 120 miljoen dollar uitgeven voor een theekopje uit de Ming periode geen enkel probleem. Ze verdienen miljarden per jaar, 120 miljoen is voor hen wisselgeld.

Er is uiteindelijk niet veel eerlijks aan de manier waarop ze miljarden bijeen graaien. Hun miljarden gaan ten koste van de welvaart van velen. Wat hebben we liever? Enkele multi miljardairs, of heel veel mensen en liefst iedereen op een goede levensstandaard?
Vooralsnog kiezen we economisch voor de enkele multi miljardairs. Dat zijn dan ook degenen die de economische spelregels opstellen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *