LADEN

Typ om te zoeken

Geld is een last… en een zegen

Laatste Nieuws

Geld is een last… en een zegen

 

Voor banken is fysiek geld een kostenpost. Ze hebben liefst zo min mogelijk in huis en als ze het van bijvoorbeeld bedrijven krijgen, dan vragen ze er geld voor om het in te nemen.
Banken willen liever geen fysiek geld, want het kost mankracht en daarmee geld om het te beheren, bewaren en door te zenden.
Veel liever hebben zowel banken als de regering dat u met giraal geld werkt. Geen kosten om te bewaren, geen lastig geld tellen en het belangrijkste van al, snel en vrijwel zonder kosten te creëren.
Daarbij is bijvoorbeeld voor de belastingen een volledig giraal systeem veel makkelijker. Immers kan dan echt alles gecontroleerd worden. Zelfs het zakgeld dat u aan uw (klein)kinderen geeft moet dan giraal overgemaakt worden.
De belastingopgave is slechts een elektronisch formulier waarmee u via een digitale handtekening akkoord kunt gaan.
Je zou denken, ideaal.
Tot dat je in conflict met de staat of een belangrijke ambtenaar komt.
Dat kan u, als nette burger die zich aan de wet denkt te houden ook zo maar overkomen. Een ongeluk met de auto, een aanvraag voor een uitbouw, een bezwaar tegen een uitbouw van een ander…
Het gaat in het begin nergens over, maar het escaleert en ineens is uw account geblokkeerd omdat u op een lijst met ‘lastige’ burgers komt te staan. Potentiële terrorist of crimineel. Vijandig tegen staatsambtenaren. Misschien is het slechts een vergissing, een crimineel heet toevallig net zoals u. Ook dat is voor enkelen al werkelijkheid geworden. Hun hele leven verwoest omdat de politie iedere zoveel weken een inval doet omdat u de crimineel die ze zoeken zou zijn.
De voorman van Wikileaks overkwam het sluiten van zijn bankrekeningen, maar ook enkele politici in Amerika stonden tot hun verbazing vanwege hun frequente reizen ook op een verdachtenlijst. Zo’n vermelding op een lijst kan dan ineens ook inhouden dat andere dingen niet meer gaan. Een lening, een grote aankoop ineens gaat het mis en kan het niet. Uw hypotheek kan u dan even niet betalen en als het tegenzit en de rechtszetting even te lang duurt, zal een uitzetting volgen…
Dát is wat er gaat gebeuren als we fysiek geld gaan afschaffen. Denk eraan, het is geen complot, het is slechts zo dat het de banken en overheden toevallig beide extreem goed uitkomt om fysiek geld af te schaffen. Het maakt u als burger volkomen afhankelijk van een systeem waar u geen zeggenschap over heeft. U kan dan immers niet meer zelfstandig ‘geld in uw portemonnee’ hebben.
Zijn we zelfstandige volwassenen, of zijn we afhankelijke volgers?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *