LADEN

Typ om te zoeken

Geld

Laatste Nieuws

Geld

Heeft u zich wel eens afgevraagd waar de rente vandaan komt die u van uw bank op uw spaartegoed krijgt? De logica zegt dat banken uw geld weer uitlenen tegen een hogere rente dan ze u vergoeden en dat ze daarmee hun geld verdienen. Als u nog altijd in dat sprookje wilt geloven, dan veel succes, maar ik moet de bank nog zien te vinden die echt zo werkt. Het zou namelijk betekenen dat de bank leningen moet terugvragen zodra u uw geld van uw spaarrekening gaat opnemen. Dat is natuurlijk voor een bank onwerkbaar. Ze moeten bij zo’n systeem veel geld extra binnenhouden er er rente over betalen, terwijl ze datzefde geld niet kunnen uitlenen. Zo werkt het dus niet. Helaas leren onze kinderen het nog wel zo op school, als ze er al iets over leren…
Banken gebruiken een hefboom. Ze krijgen 10.000 euro aan spaargeld binnen en lenen daarop 90.000 euro aan een ander uit.
Kortom, banken creëren geld.
Het was er niet en ineens is het er wel en ze vragen u er nog de hoge rente voor ook!
Helemaal legaal!
U moet u krom werken voor zoveel geld en de bank mag het legaal uit lucht creëren en er nog rente over vragen ook zodra ze 10.000 euro aan spaargeld van iemand binnen hebben gekregen.
Denk daar eens over na. Bent u nog verbaasd over het feit dat bankiers de zaak bedonderd hebben en zichzelf enorme bonussen toekennen? Wat is voor hen de waarde van geld?
Voor een bankier is er feitelijk geen waarde van geld. Ze weten immers als geen ander dat het lucht is.
Ze willen er wel veel van hebben en zetten het zo snel mogelijk om in producten die wel echt waarde hebben. Daarom wonen ze groot en hebben ze heel veel ‘dingen’.
Dingen als consumptiegoederen, maar ook dingen als aandelen, goud, kunst, gronden etc. Niet veel bankiers zullen daadwerkelijk veel geld op de bank hebben. Ze weten namelijk donders goed dat heel het huidige geldsysteem een Ponzi systeem is. De laatste jaren is er voor tienduizenden miljarden aan euro’s en dollars uit lucht ontstaan. We verloren in de huidige crisis al 50.000 miljard aan waarde en nog altijd bestaat de economie en krijgt u uw loon of uitkering etc. Hoe lang blijven we met z’n allen nog geloven dat de keizer kleren aan heeft? Ik koop zelf van al mijn geld dat ik heb en verdien aandelen en goud. Ik heb ook recent een nieuwe auto gekocht. Ik heb alles liever dan geld. Als de wereld namelijk ooit wakker wordt, dan is ons huidige geld in één klap niets meer waard. Alles wat er van gekocht is, heeft nog wel waarde. Voedsel en een huis meer dan een auto, maar alles is als het systeem in elkaar klapt beter dan geld. Geld zoals we dat nu kennen is namelijk lucht. Ik hoop dat u dat ondertussen al wel duidelijk is. Wat u met die kennis doet, dat moet u zelf overwegen. Ik kom er morgen overigens even op terug met een artikel over hyperinflatie.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *