LADEN

Typ om te zoeken

Forbes lijst weer uitgegeven

Laatste Nieuws

Forbes lijst weer uitgegeven

Bill Gates is weer de rijkste man op aarde, met Warren Buffett op de tweede plek. Bill Gates heeft nu naar schatting nog 40 miljard, Warren komt volgens Forbes uit op 37 miljard. Ik sluit overigens niet uit dat na het overlijden van bijvoorbeeld een man als Warren Buffett blijkt dat hij helemaal zo rijk niet meer was. Niet alleen geeft hij veel weg aan goede doelen, maar ook worden er mogelijk aandelen aan hem toegedacht die al lang niet meer van hem zijn. We zagen dat ooit eerder bij anderen. Veel van hun rijkdom bleek toen al veel eerder in handen van vooral bankiers gekomen te zijn. Om de markt niet te verstoren mochten ze van de bankiers gedurende hun leven net doen alsof ze nog zo rijk waren, maar ondertussen was hun vermogen al vrijwel op. Die lijst mag dus wel met een enorme korrel zout genomen worden.
Wat dit jaar wel opvalt is dat de rijken uit landen als Rusland en veel andere opkomende landen er net zo snel uit vielen alsdat ze er de afgelopen jaren in waren gekomen. In de top 25 geen enkele Rus meer. Geen Braziliaan, en één Chinees uit Hong Kong. De 2e Chinees (uit Hong Kong) staat op 32. Opvallend is dat de Amerikanen weer dominant in de top 50 aanwezig zijn. De eerste Rus vinden we pas op de gedeelde plaats 40. Roman Abramovich staat 51e met een vermogen van 8,5 miljard.
Eerste Nederlander is de dochter van Freddy Heineken op plaats 108 met een vermogen van 4,6 miljard. Ze woont overigens in Engeland.
George Lucas en Steven Spielberg hebben ieder 3 miljard en staan samen op plaats 205. Giorgio Armani heeft nog genoeg kleedgeld. Hij staat op plaats 224 met 2,8 miljard dollar. Bij de eerste 500 personen heb ik 1 Belg aangetroffen. Deze staat op 285.
De Nederlander John de Mol staat 334e met een vermogen van 2 miljard. Op die plek staat T. Boone Pickens ook, de oliebaron die nu duurzame energie aan het promoten is. Hij doet het in ieder geval niet meer voor het geld zou je denken. Immers als je 80 bent en twee miljard dollar hebt, dan ga je het wel redden tot het einde van je leven.
De lijst en alle opvallende zaken vanuit die lijst kunt u vinden op de site van Forbes: http://www.forbes.com/2009/03/11/worlds-richest-people-billionaires-2009-billionaires_land.html

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *