LADEN

Typ om te zoeken

Financiële crisis

Laatste Nieuws

Financiële crisis

Het spookbeeld dat al jaren rond gaat is de ineenstorting van heel het financiële systeem. Warren Buffett had het al eens over de Derivaten bom en momenteel zitten we ineens in een Subprime crisis. De geloofwaardigheid van heel het financiële systeem staat op het spel, dat is nu zeker het geval. De totale ineenstorting van het systeem is nu nog geen sprake van. Het risico is er, maar dat risico is er al sinds 1974. Vanaf dat moment werd geld bijdrukken namelijk vrijgegeven en vooral Amerika heeft zich die vrijheid te volle genomen.
In hoeverre moeten we als beleggers de totale ineenstorting van het systeem vrezen?
Feit is, stel dat het gaat gebeuren, dan zijn uw aandelen, uw euro’s en uw dollars niets meer waard. Anders gezegd, ons luxe leven is dab volledig over.
In feite kunnen we dus niet anders dan leven alsof de totale ineenstorting niet kan plaatsvinden. Vindt ze namelijk toch plaats, dan is al uw bezit weg.
Misschien dat dit scenario het wat duidelijker maakt waarom voor de machthebbers het instorten van het financiële systeem geen optie is.
Zo zou u als belegger ook moeten leven. Er is eigenlijk geen alternatief.
Wie dan toch het systeem willens en wetens in gevaar brengt, die zou ter verantwoording geroepen moeten worden. Helaas zien we dat nog altijd niet, mede omdat heel de Amerikaanse regering en de top van het Amerikaanse bank en bedrijfsleven dan potentieel aangeklaagd kan worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *