LADEN

Typ om te zoeken

FED weigert informatie te verstrekken

Laatste Nieuws

FED weigert informatie te verstrekken

Bloomberg wist eergisteren te melden dat de Fed, tegen alle eerdere afspraken in, weigert duidelijk te maken naar wie ondertussen al 2000 miljard dollar aan steun is gegaan. Volgens de in september gemaakte afspraken en volgens de wet is de Fed verplicht deze informatie openbaar te maken. Zoals we al weten, geldt de wet voor gewone burgers, maar lijkt de Fed tegenwoordig te denken dat ze boven de wet staat. Drie journalisten van Bloomberg hebben recent geprobeerd de officieel openbare informatie van de Fed te verkrijgen, maar kregen nul op het rekest.
Bloomberg heeft daarop op 7 november een rechter gevraagd om de Fed te dwingen alsnog deze openbare informatie echt openbaar te maken.
Bloomberg heeft eveneens de Fed zelf en ook Obama gevraagd waarom deze informatie niet volgens afspraak openbaar is.
Vooral Obama moet na zijn aanstelling gaan bewijzen of zijn belofte van een transparante regering ook echt serieus was. Vooralsnog heeft zowel de Fed als Obama niet gereageerd.

Het is belangrijk om de duidelijkheid te verkrijgen, omdat op dit moment de geruchten over een uit de hand lopende macht die de Fed zich toe-eigend de kop opsteken. Men acht zich echt boven de wet geplaatst en zo’n situatie is nog nooit goed geweest. We zagen dat met de CEO’s van grote bedrijven en vooral de banken. We weten nu hoe fout dat is geweest. Geen mens is te vertrouwen met absolute macht.

Overigens nog even een belangrijk detail in deze zaak…

Het zijn vooral de ontvangers van de hulp die de Fed smeken om de gegevens niet openbaar te maken. Banken en verzekeraars willen kunnen blijven liegen tegen aandeelhouders en klanten.
Meer op http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ahdVHk_Ccoeg&refer=home

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *