LADEN

Typ om te zoeken

Europa is wisselgeld tussen economische grootmachten

Laatste Nieuws

Europa is wisselgeld tussen economische grootmachten

De eerste 15 tot 17 miljard dollar hulp voor de grote drie autofabrikanten van Amerika komt, zoals al gepubliceerd, uit een ontwikkelingspotje. Het wordt nu vooral gebruikt om de periode tot eind januari te overbruggen. Na zijn aanstelling kan Obama bepalen wat hij met de fabrikanten wil doen. Ford, dat de minste problemen van de drie heeft, zoekt ondertussen zelf al naar manieren om geld te genereren. Zo wil het Volvo eventueel wel aan een Chinees staatsbedrijf verkopen.
Ineens is Europa wisselgeld geworden tussen Amerika en China. Hou er maar rekening mee dat dit veel vaker gaat gebeuren. Een aantal Engelse merken, zoals Landrover, is niet zo heel lang geleden al richting India gegaan en is nu in handen van TATA motors.
Europa was, als economisch blok korte tijd nummer twee in de wereld en wordt binnenkort nummer 3 achter ‘groot China’. Japan, dat als land op de nummer 2 positie staat, is als ‘blok’ een nummer vier plaats. Wat wij in Europa steeds vaker zullen zien, is dat de hoofdkantoren van Europese bedrijven in Azië zullen staan, daar waar we gewend waren dat ze in Amerika stonden. Amerika zal steeds vaker haar belangen in Europa afstaan aan China en India, tot op een gegeven moment gewoon duidelijk is dat China de grootste economie geworden is.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *