LADEN

Typ om te zoeken

En dan goud (Tom Lassing)

Goud Laatste Nieuws

En dan goud (Tom Lassing)

De prijs van goud is eind vorige week zwaar onderuit gegaan en is tot net onder de technische steun terecht gekomen. Dit wordt dus oppassen, want mogelijk moeten we de stoploss in werking laten treden.
Is deze reactie op de goudkoers terecht?
Ja, natuurlijk is ze dat. De markt heeft immers gelijk.
Heel de economie is in één keer anders geworden nu Trump verkozen is. De FED en DE ECB hebben ineens oplossingen voor alle problemen in handen gekregen en Trump gaat alles wat er aan problemen over is oplossen. Hij wordt immers de beste president ooit, hij heeft het zelf gezegd en dan moet het wel waar zijn.
Hij gaat miljoenen banen scheppen en de economie van Amerika een enorme groei laten doormaken. Wat goed is voor Amerika is goed voor de wereld, dus al onze problemen zijn over nu Trump er gaat komen.
Er is geen enkele reden daar aan te twijfelen. Trump is immers een democratisch gekozen president en die maken geen fouten.
Dus dat je nu nog in goud zou willen zitten is waanzin. Tegen wat moet goud u beschermen? Er zijn toch geen problemen meer?
– U begrijpt hopelijk dat ik hier alleen maar zeg dat het waanzin is om nu ineens vertrouwen in de economie en het geldsysteem te hebben. Trump heeft slechts één goede speech gegeven en goud zakt door de steun.
Hoe reëel is die daling van de goudprijs dan?
Natuurlijk kijk ik naar de technische analyse en ik stap desnoods even op technische gronden uit de markt als ik dat slim acht, maar daarmee wil ik niet zeggen dat er ook maar iets veranderd is aan het feit dat Amerika een wereldleider in verval is. Trump heeft nog vrijwel niets van zijn toekomstige beleid bekend gemaakt.
Sterker nog, het eerste dat bekend werd is dat hij nu al terugkrabbelt voor wat betreft het afschieten van Obamacare. Ook die muur tussen de VS en Mexico is nu al terug gebracht tot een hek.
De politici die rond hem dansen, geven mij ook niet de hoop dat er veel briljante geesten tussen zitten. Zelfs Sarah Palin is weer terug in beeld.
Als dit beleggers hoop geeft, dan vrees ik dat beleggers als groep oliedom zijn en nog wel een keer wakker geschud gaan worden. Op dat moment mag je hopen in goud te zitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *