LADEN

Typ om te zoeken

Een korte uitleg over geld

Laatste Nieuws

Een korte uitleg over geld

DOLLAR staat voor I Owe You Nothing… (Ja ik weet dat dit niets met de letters D O L L A R te maken heeft…)
EURO staat voor Who Owes You Nothing… Met dank aan Doug Casey.
Bij de dollar was dat voor 1971 wel anders. Toen stond er nog op ieder dollar biljet dat je de dollar kon inwisselen tegen een bepaalde hoeveelheid goud. Toen de Fransen door hadden dat Amerika zich veel te veel in de schulden werkten in Vietnam (Waar de Fransen ook de nodige ervaringen hadden opgedaan) gingen ze dat goud maar eens opvragen. President Nixon realiseerde zich snel dat er veel meer dollars dan goud was en dat de Fransen heel de Amerikaanse goudvoorraad konden meeslepen. Nixon deed toen het ergste wat hij als president kon doen. Hij bevestigde zijn landverraad. Had had dat landverraad immers al gepleegd toen hij teveel dollars liet drukken. Het feit dat de dollar niet meer ingewisseld kon worden was de handtekening onder het bedrog.

Bedrog dat tot op de dag van vandaag doorgaat en in feite groter en sneller dan ooit tevoren. Bedrog door Amerika, maar net zo hard in Europa.

Onze euro is niets. Het is een loze belofte van een bepaalde waarde. Een belofte gegeven door onbetrouwbare bankiers en hun politici handlangers.
Troost u, de gulden was ook al sinds 1967 bedrog.
Tot die tijd bestond de guldenmunt nog voor 70% uit echt zilver. Er was toen dus sprake van een zilverstandaard. Ook de gulden liet na de stap van Amerika de goudstandaard los. Ieder land in de wereld deed dat.
Ze moesten wel. Amerika had je omgebracht als je wel doorgegaan was met echt geld. Hun bedrog mocht immers niet uitkomen. Dat deed het niet tot ongeveer het jaar 2001.

President Obama heeft gisteren een goede uitleg gegeven. Hij noemde de zes senatoren die Amerika uit de shit moeten trekken de ‘Bende van zes’. Ik moet hem nageven. Een perfecte benaming.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *