LADEN

Typ om te zoeken

Dow Chemicals

Laatste Nieuws

Dow Chemicals

Zwaar weer voor Dow Chemical. In Koeweit ging namelijk een 17 miljard deal ineens niet door, waardoor het bedrijf natuurlijk een enorme veer moet laten. Was dat maar hun enige probleem…
Tegelijk staat er nu de overname van Rohm & Haas op de rol. Een overname die ineens ook in gevaar is.
De Rohm & Haas aandelen zijn gekelderd, zodat Dow Chemicals graag een lagere overnameprijs zou zien. Ook is door het verlies van de miljarden deal in Koeweit de financiële positie van Dow Chemical in het geding.
Als daarbij de overname niet per 10 januari rond is, zal de overnameprijs iedere dag hoger worden.

De aandelen Dow Chemical verloren gisteren 19%. Rohm & Haas aandelen verloren 16%. De aandelen Rohm & Haas staan nu op $53 terwijl in juni 2008 een prijs van $78 per aandeel overeengekomen werd.

Niemand in de onderneming Dow Chemical ziet wat voor outsiders een uitgemaakte zaak is…

Deze overname moet gewoon afgeblazen worden. Dow Chemical moet haar diepe wonden dan gaan likken en gaan denken aan een minder riskante manier om haar afhankelijkheid van bulkchemie te verminderen.

Dow Chemical wil dit doemscenario niet inzien omdat het kan betekenen dat er een soort ABNAMRO situatie ontstaat. Van jager wordt Dow Chemical dan ineens de prooi en wat blijft er dan nog van het bedrijf over? Ik vrees dat ze dat risico gewoon moeten lopen.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *