LADEN

Typ om te zoeken

De volgende industrie die gaat verdwijnen

Laatste Nieuws

De volgende industrie die gaat verdwijnen

Eén van de mooiste voorbeelden van een marktleider die ineens volkomen achterhaald was, zal altijd Nokia blijven. De machtigste partij in de GSM markt, tot ineens heel deze markt door de opkomst van de Smartphone ineens verdwenen was.
Ik betrap me er tegenwoordig steeds vaker op, dat ook ik al passief meewerk aan de dood van de volgende sector.
Die sector is de TV markt zoals we die nu kennen.
Waarom kijk ik steeds minder TV?
Ik kan veel meer van mijn gading op Internet vinden. Tablet op schoot of eventueel aangesloten op de TV en ik bepaal wanneer ik wat kijk. Een beetje als abonnement TV, maar dan gratis.
Kortom, in mijn ogen gaan de komende jaren steeds meer consumenten inzien dat 26 TV kanalen met ‘niets op TV’ een situatie is uit de tijd dat we geen alternatief hadden.
We hebben nu wel alternatieven. Dat altiernatief is de TV op Internet aansluiten en zelf je content zoeken en kijken wanneer je wilt kijken.
Misschien dat betaalde content op Internet straks nog een leven gaat hebben, maar series die ze nu voor TV maken, maken ze straks vooral voor Internet. Je kan deze eventueel nog wel op je TV kijken, maar de TV als vast onderdeel van de woonkamer gaat over een paar jaar niet zo vanzelfsprekend meer zijn.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *