LADEN

Typ om te zoeken

De derde reden

Laatste Nieuws

De derde reden

Vorige week zag ik in de Beursbox nieuwsbrief een artikel van Tom waarin hij beschrijft waarom er zoveel risico zit aan het beleggen in obligaties. Hij beschouwt obligaties zelfs als radioactief afval, iets dus om zover mogelijk bij uit de buurt te blijven. In zijn artikel geeft hij twee redenen. De eerste dat de rente nog steeds belachelijk laag staat, dat die rente zeker gaat stijgen en dat je als obligatiebelegger dan ofwel gedwongen bent om verlies te nemen, ofwel om ze de gehele looptijd vast te houden en met een veel te lage rente genoegen nemen.

De tweede reden is dat je je als belegger moet afvragen hoeveel je euro’s of dollars nog waard zijn als je aan het einde van de looptijd je geld terug ontvangt. Simpel gezegd, je loopt renterisico én valutarisico.

Tom vergat echter een derde belangrijke reden te noemen. Namelijk de kans dat je je geld niet of slechts gedeeltelijk terug krijgt. Als je in staatsobligaties belegt, leen je geld uit aan de overheid van een land. En de meeste landen staan er financieel belabberd voor. Daardoor mogen we de kans niet uitvlakken dat landen ergens in de komende jaren gewoonweg zullen zeggen dat ze hun schulden niet meer kunnen betalen, en staatsobligaties gaan afstempelen. En dan ben je dat deel van je geld gewoon kwijt. Het allerbelabberdst is de financiële situatie van de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse obligatiemarkt is dan ook de grootste zeepbel die er op ’s werelds financiële markten te vinden is. U weet ook dat als je er op tijd bij bent, het uiteenspatten van een zeepbel enorme winsten oplevert. Met ons rapport "De Amerikaanse obligatiemarkt staat op springen!" spelen we juist daar op in. U bent er nu nog op tijd bij, dus twijfel vooral niet te lang. Klikt u hier om dit unieke obligatierapport te bestellen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *