LADEN

Typ om te zoeken

De Belgische Socialistische heilstaat is op papier gezet

Laatste Nieuws

De Belgische Socialistische heilstaat is op papier gezet

In België heeft Di Rupo een gedurfd plan ingediend om uit de impasse te komen. Er staat o.a. in dat ambtenaren die nu nog worden aangenomen een iets lager pensioen krijgen… Dit kan inhouden dat we praten over een ‘besparing’ op je eigen sparen die pas over 45 jaar ingaat. Het klinkt dus vooral mooi, maar sommige onderdelen van zijn voorstel stellen als besparing niet veel voor. Ondanks dat willen de ambtenaren al wel gaan staken. Ik heb het idee dat ze dat bij alles zullen doen en ze zijn de enigen niet. Net als de Griekse bevolking mist er in België de wil om echt iets te veranderen. Overigens zijn vermogenden en beleggers ook heel bewust door de socialist Di Rupo genoemd als plekken waar wat gehaald kan worden. Dat ‘rijke asociale tuig’ gaat hij nu ook maar eens extra plukken. Dat plan had hij ongetwijfeld al langer en nu grijpt hij zijn kans. Binnenkort een stroom Belgen die in Zuid-Nederland komt wonen?

Zijn plan op aandelenbeleggingen zal de beurshandel in België volkomen lamleggen. In zijn plan heeft hij het over een 50% winstbelasting op aandelenposities die binnen een jaar weer verkocht worden en 25% winstbelasting op aandelen die binnen 8 jaar verkocht worden. Hoe het zit met derivaten is me onduidelijk. Het lijkt me toe dat alle aandelen uit Belgische beleggingsportefeuilles gaan verdwijnen. Als het voor derivaten niet geldt, dan zullen Belgen bij aanname van zijn plan massaal in de voor banken nog veel interssantere derivatenposities moeten stappen. De Belgische socialistische heilstaat komt er aan!
Ik schat de kans niet groot in dat ze er in België nu wel gaan uitkomen. Sommige van zijn voorstellen zijn simpelweg waanzin en andere zijn bedrog. OM het zaakje een beetje op te leuken staan er ook wat zaken in die Vlameingen wel willen horen, maar het totale plan lijkt mij eerlijk gezegd onhaalbaar.
Lees en huiver verder:  http://forum.beursbox.nl/2011/07/04/politiek-a-la-belgique/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *