LADEN

Typ om te zoeken

Dalende ECB rente

Laatste Nieuws

Dalende ECB rente

U leest en hoort overal over dalende rentes, maar als u naar uw bank op de hoek gaat, dan krijgt u allesbehalve een dalende rente voorgeschoteld.
Wat is er aan de hand? – De ECB, BoE en de FED geven banken nu respijt, door een lagere rente aan ze te berekenen. Dit om hun positie te versterken maar ook om de economie te stimuleren. Het eerste werkt niet omdat de banken zichzelf veel te diep in de nesten hebben gewerkt, het tweede werkt niet omdat banken de lage rente niet aan hun klanten doorberekenen.
Kortom, er veranderde niets. Het blijven instituten van Witte Boorden criminelen die als bloedzuigers de rest van de economie leegzuigen. Geen bank of bankier die zich ook maar in de verste verte schuldig voelt aan de crisis en die ook maar een cent wil investeren om de negatieve gevolgen van hun criminele handelen te verzachten. Neen, ze blijven gaan voor eigen gewin ten kosten van alles en iedereen.
Heel die steun operatie met belastinggeld wordt binnen de bankenwereld gezien als beloning voor hun werken. Als een zaak waar ze  ‘recht’ op hebben.
Er is immers bijna niemand van de top ontslagen en nog helemaal niemand voor de rechter gedaagd. De bankiers voelen zich gewoon slachtoffer en veranderen helemaal niets aan hun handelen.
Houdt u er maar rekening mee dat uw rente omhoog zal gaan. Alle steun van de overheid ten spijt. Die steun van de overheid gaat op uw kosten en als dank mag u van de banken meer rente betalen…
Oh ja, de dapperen onder u die nog spaargeld op echte spaarrekeningen bij de banken hebben staan, die krijgen in sommige gevallen wel een iets hogere rente. Dat geld hebben de banken immers graag, want dan kunnen ze met een hefboom weer nieuw geld creëren waarmee ze zogenaamd oude schulden gaan inlossen. Alsof er ooit geld genoeg zal zijn om al die gaten die ze hebben geslagen weer te dempen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *