LADEN

Typ om te zoeken

Crucell verkoopt aandelen

Laatste Nieuws

Crucell verkoopt aandelen

Johnson & Johnson koopt 14,6 miljoen nieuw uit te geven Crucell aandelen. Dit houdt in dat J&J ter waarde van 300 miljoen euro een belang in Crucell koopt. Dit staat voor een 18% belang en daarmee is duidelijk dat het bedrijf er een heel krachtige partner in heeft gevonden. Als daarbij Crucell enkele mijlpalen succesvol weet te halen krijgt het bedrijf extra betalingen.
Crucell zal zich in samenwerking met J&J vooral richten op de ontwikkeling van grieptherapieën en medicijnen en Crucell zal dat doen in samenwerking met J&J dochter rtho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals.
Met gaat zich in eerste instantie richten op het monoclonal antibody product (flu-mAb) dat griep moet behandelen en voorkomen.
Het moet een vaccin gaan worden dat ook gebruikt moet kunnen worden voor H1N1 en H5N1.
– Voor Crucell een belangrijk moment en een kraqchtige partner. De griepvaccin markt is nu hot en we zien nu iedereen die hoek inhollen en elkaar helemaal gek maken. Over een hype gesproken… Of het echt zonvol is om zo laat nog in deze overhypte markt te springen, ik vraag het me af. Het is voor Crucell op dit moment goed, maar of dit commercieel ook een succes kan worden, heb ik wat twijfels over. Ze hollen nu achter de meute aan. Dat is nooit goed.
Is het interessant voor beleggers? We zien nu in Crucell net dat de MA20 al een draai omhoog maakte. De koers steeg de laatste weken van 15 naar 16. Mogelijk dat de koers er nu een schop omhoog van krijgt, maar bestaande aandeelhouders moeten er wel rekening mee houden dat er nu bijna 25% meer aandelen uitstaan. Ik ben fundamenteel geen koper.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *