LADEN

Typ om te zoeken

Citi

Laatste Nieuws

Citi

Sommige banken hebben de afgelopen jaren hun omzet weten te verdubbelen dankzij de verkoop van slechte hypotheken en de daarop gebaseerde afgeleide producten. Zo ook Citi blijkbaar, dat haar omzet over het eerste kwartaal met 48% terug zag lopen. Het bedrijf verloor in het eerste kwartaal 5,1 miljard dollar, daar waar het een jaar geleden nog 5 miljard dollar verdiende. Verder werd weer voor 10 miljard dollar afgeschreven. Nog altijd hoeft het oude management de bonussen van de afgelopen jaren niet terug te betalen.
Het management van Citi ging er altijd prat op dat ze zo goed waren… De rest van de markt moest zich maar spiegelen aan de fantastische resultaten dat het management van Citi wist neer te zetten. We weten nu hoe ze dat deden. Over door de mand vallen gesproken.
Het aandeel Citi ging na de bekendmaking van nog weer een verlies en een forse afschrijving 7% omhoog. Hoe dat over enkele jaren uitgelegd gaat worden is me een raadsel, al ben ik zelf als nieuwe aandeelhouder van dit bedrijf wel blij met het herstel.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *