LADEN

Typ om te zoeken

Cash is king?

Laatste Nieuws

Cash is king?

Als dat zo is, dan is het wel een bijna dode koning.
U las vorige week al in de nieuwsbrief dat ieder geldsysteem op basis van papier ooit ten onder is gegaan. Als u dus cash heeft in de vorm van cash geld, geld op de spaarrekening of cash op de beleggingsrekening, dan loopt u kans dat uw cash op een kwade ochtend helemaal niets meer waard is. Net zoals de Gulden en Frank nu niets meer waard zijn, maar ook zoals de Duitse Weimar Mark indertijd ineens niets meer waard was. Die Weimar Mark was een kwestie van slechts enkele maanden… Toen waren er zoveel van, dat ze per stuk niets meer waard waren. Als u naar de staatsteunen voor de banken kijkt, dan weet u wat ik bedoel.
Op dit moment zien we gigantische overheidssteun, die feitelijk overeenkomt met een enorme inflatie. Er komen tientallen tot honderden miljarden euro’s en dollars bij. Euro’s en dollars die geen enkele reële tegenwaarde hebben. Wanneer gaan we inzien dat het allemaal lucht is?
Waarom kunnen we honger de wereld niet uithelpen, maar zijn er wel ‘ineens’ honderden miljarden om banken van rijke bankiers te redden? Is dat al niet het bewijs dat dit allemaal bedrog is? Alles wat wij nu ‘geld’ noemen is bedrog, ik hoop dat u het inziet voor het uiteindelijk te laat is. U moet zo min mogelijk ‘geld’ in bezit hebben. Geld is een illusie. De tovenaars die het nu ineens erbij toveren, zullen het ook ‘ineens’ weer wegtoveren. 
Als u uw bezit in aandelen heeft, liefst aandelen van zeer degelijke en winstgevende bedrijven, dan maakt het niet uit in welke valuta ze noteren. Een aandeel is een aandeel en geen munt. Aandelen dalen dan wel heel fors in waarde op dit moment, maar u blijft een percentage van het totale bedrijf in handen houden. Die waarde komt in economisch positievere tijden bij de overlevende bedrijven wel terug.
Zelfs Warren Buffett heeft dit in feite recent al aangegeven, toen hij opriep tot het kopen van (Amerikaanse) aandelen.
U denkt dat u rijk bent omdat u veel euro’s op de bank heeft? Het is maar de vraag…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *