LADEN

Typ om te zoeken

Binckbank stopt inkoop eigen aandelen

Laatste Nieuws

Binckbank stopt inkoop eigen aandelen

De bank/broker kocht ruim 3 miljoen eigen aandelen in, maar stopt daar nu mee om de vermogenspositie niet te veel te verzwakken. Ze doet het ook omdat er mogelijk aanvullende eisen komen voor banken om een stuk eigen kapitaal aan te houden, groter dan de afgelopen jaren gebruikelijk was.
Binckbank is nog altijd aan het groeien en mede daardoor zal het als bank meer vermogen moeten hebben. Het is bij Binck niet alleen groei in aantal klanten, maar ook groei van activiteiten. De bank/broker wil meer zijn dan een Internet discount broker.
Op dit moment heeft de bank 100 miljoen aan Tier 1 vermogen en heeft het een 12,5% solvabiliteitsratio. Ze moet voldoen aan een ratio tussen de 12 en 20%. Binck zit dus behoorlijk aan de onderkant van de range.
Van de ingekochte 3 miljoen aandelen zijn er 1 miljoen ingetrokken. De andere twee miljoen kunnen zo nodig weer in de markt gebracht worden. Binck betaalde overigens gemiddeld 7,62 euro voor haar eigen aandelen. Mocht de beurskoers van Binck fors omlaag gaan, dan sluit de bank niet uit dat ze meer aandelen zal inkopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *