LADEN

Typ om te zoeken

Beleggingstips

Laatste Nieuws

Beleggingstips

Ook u krijgt ongetwijfeld van heel veel kanten beleggingstips. Iedere tipgever is er van overtuigd dat zijn of haar visie uitkomt. De vraag is alleen, is het een belegging die bij U past? Het is belangrijk dat een tip bij u past, want past deze niet, dan gaat u er figuurlijk, maar mogelijk ook letterlijk, wakker van liggen.

Het probleem waar veel beleggers mee kampen, is een gebrek aan eigen beurs visie.
Zelfs als er een goede visie is, is er nog vaak een gebrek aan standvastigheid om strikt vast te houden aan die eigen visie.
Iedere prachtige tip wordt op ingestapt, want wie wil niet die voorgespiegelde fantastische winsten binnenhalen? Je bent als belegger toch gek als je zo’n buitenkans laat lopen?

– Speculatief? Risico vol, niets mee te maken, alles gaat omhoog, dus het zal wel meevallen met het risico. Zo wordt helaas vaak gedacht.
Helaas, niet dus.
Beleggers die met alle tips van meerdere aanbieders meegaan, hebben na enkele maanden een portefeuille vol met wanhopig slecht draaiende posities.
Er is bijna geen tipgever die een saai aandeel zal aanprijzen. U krijgt dus alleen de superleuke, maar ook superspeculatieve posities als gratis tips door.
Als de gok lukt, dan is de adviseur de beste ter wereld. Ik het achteraf toch niet zo’n beste positie gebleken, dan heeft u er een bleeder bij.

Wie mij tien jaar geleden in mijn persoonlijke portefeuille bezig zag, kan het niet vergelijken met hoe ik nu bezig ben. Het gokken is vrijwel over. Ik neem soms, zoals eergisteren nog een (geschreven) optiepositie in, (doel was 200 euro per geschreven optie winst pakken, het werd 300 euro per geschreven optie winst) maar vrijwel heel mijn portefeuille bestaat nu uit aandelen van degelijke, zeer winstgevende bedrijven die aangekocht werden toen de waardering schappelijk tot laag was.

Ja, ik geef zo nu en dan ook een speculatieve tip. Het blijft immers heel leuk, maar laat het duidelijk zijn, het betreft dan in mijn portefeuille slechts in totaal hooguit enkele procenten! Ik wil niet de indruk wekken dat het anders is.

Ik krijg ook die prachtige tips binnen en ik zie ze ook op TV. Ik kijk er toch altijd even naar en ben direct weg als het wederom het volgende ‘veelbelovende’, maar niet winstgevende bedrijf is, waar ik van de tipgever in moet stappen. Ik zal niet zeggen dat ik het nooit meer zal doen, maar het bevalt me prima me te beperken tot winstgevende bedrijven. Mijn winst van dit jaar zegt dat het de goede weg is.
Ik raad u van harte aan om ook de keuze te maken voor bepaalde aandelen. Durf tegen de rest te zeggen dat het ongetwijfeld een leuke kans en tip is, maar niet voor u.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *