LADEN

Typ om te zoeken

Goud, waar gaat het heen

Laatste Nieuws

Goud, waar gaat het heen

De Elliott Wave volgers zien in de grafiek een beeld dat wijst op een naderende dip tot misschien wel $500. Er is echter ook een andere mening. Ik kreeg gisteren van een goud tipgever een mail waarin hij sprak over een prijs per ounce die binnenkort de $1000 gaat overtreffen. Natuurlijk kunnen ze uiteindelijk beide gelijk krijgen, maar in wezen is vooral duidelijk dat de deskundigen het er niet over eens zijn.
Tegen de Elliott Wave analisten spreekt het feit dat de goudmarkt niet ‘vrij’ is. In de grafiek kan daarom vervuiling zitten omdat er op grote schaal manipulaties op de prijs van goud plaatsvinden.
Tegen de andere deskundigen spreekt het feit dat de richting onduidelijk is, omdat er behoorlijke manipulaties op de goudprijs plaatsvinden. Zolang je niet in de kamer bent met degene(n) die de manipulaties stuurt of sturen, ben je in feite aan het gokken en hopen dat je door hebt waar de man met de touwtjes heen wil.
De goudprijs is en blijft een mysterie. Goud is op zich een waardeloos zacht metaal, maar dat doet niets af aan het feit dat mensen maar wat graag stukjes van dat waardeloze metaal op hun lichaam willen dragen. Juist in de landen waar de welvaart nu begint op te komen. Fundamenteel ziet het er dus goed uit vanwege de almaar stijgende vraag. Mijn geld gaat daarom op een verdere stijging.
De portefeuille van de BeursAccent Nieuwsbrief heeft ook een goudpositie die momenteel op 19% winst staat.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *