LADEN

Typ om te zoeken

Dollarafdekking door lenen

Laatste Nieuws

Dollarafdekking door lenen

Is het mogelijk om dollar neutraal te beleggen door de posities in Amerika te betalen met geleende dollars? Gisteren heb ik eens zitten rekenen.
Waar ik aan denk is het volgende.
Ik denk eraan om mijn posities in Amerikaanse aandelen te betalen met dollars die ik ga lenen. Ik betaal dan de rente op de dollar, maar profiteer dan wel van de verdere dollardaling. Ik hoef bij aflossing minder Euro’s voor de geleende dollars te betalen. Die winst wordt gecompenseerd door de verloren waarde in de dollaraandelen, dus per saldo ben ik bij een verdere daling van de dollar alleen maar de rente op die geleende dollars kwijt. Als i het bedrag in Euro’s op de rekening hou, dan kan die rente weer deels gecompenseerd worden door de rente op de euro’s.

Nu was u mogelijk al veel eerder op die gedachte gekomen. Ik ben nog van de oude stempel, je leent niet als je het geld er voor hebt. Ik wil echter op termijn in feite dollarneutraal gaan worden. De weg van de dollar is op de lange termijn in mijn visie namelijk omlaag.
Ik heb overigens voor de korte termijn mijn dollarbescherming met een leuke winst volledig te deur uitgedaan. Ik heb eea nog niet opgepakt. Toch iets om eens nader naar te gaan kijken.

Een mooi rapport over de dollar afdekken met turbo’s kunt u hier gratis opvragen.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *