LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen is oorlog

Laatste Nieuws

Beleggen is oorlog

Olie nu al bijna $90 per vat en de $100 per vat lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn. Een inval van Turkije in het olierijke noordelijke deel van Irak kan net voldoende zijn. Het is uiteraard erg, omdat zo’n inval altijd gepaard gaat met menselijk leed, maar ik vrees dat we er hier in Nederland en België niet veel aan kunnen doen. Die trein rijdt al en zelfs Bush lijkt hem niet te kunnen stoppen. Wat wij dus wel kunnen doen, is anticiperen op de rit van die trein. Als Turkije die stap richting een inval neemt en olie boven de $100 gaat, wat doet dat dan met uw portefeuille? Als u het te erg vindt om te profiteren van zo’n situatie, doet u dan ook niets om eventuele negatieve gevolgen tegen te gaan? Is dat laatste niet net zo ‘erg’ en egoïstisch als het eerste?
Beleggen is geen schoonheidswedstrijd waarbij u op het podium staat en zegt hoe begaan u wel bent met de wereld. Beleggen is proberen geld te verdienen waarbij u rekening houdt met nieuws, oorlogen, economische gevolgen en u kansen pakt waar ze zijn. Beleggen is niet dat doen wat goed voor de mensheid is, maar is geld verdienen aan situaties die zich economisch gezien voordoen. Daarbij MAG u natuurlijk wel beleggen in dingen die goed voor de mensheid zijn. Daar is niets op tegen. Als die dingen u echter alleen maar verlies opleveren, dan kunt u beter geld aan het rode kruis geven. Uiteindelijk gaat beleggen dus om winst. Of, om het in Rinus Michels voetbaltermen te stellen, beleggen is oorlog.
Uw Euro’s zijn uw soldaten die voor u meer euro’s moeten winnen. Een goede generaal zal voorzichtig met zijn soldaten zijn, maar zal zijn soldaten wel inzetten en zich realiseren dat hij ze kan verliezen. Sentiment moet daarbij buitengesloten worden. Die oorlog moet gewonnen worden, dat gaat voor alles.
www.globalenergynewsletter.nl

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *