LADEN

Typ om te zoeken

Angst is weer terug in de markten

Laatste Nieuws

Angst is weer terug in de markten

Heel het sentiment krijgt geen steun vanuit Japan, waar bekend werd dat de economie op jaarbasis in het tweede kwartaal maar liefst 1,2% gekrompen is. Dat is schokkend en zeer onverwachts. De Nikkei is vanochtend fors lager. Zo’n schokkend cijfer had niemand verwacht.
In Amerika ging vrijdag de beurs flink omlaag door de zwakkere banencijfers. Men had gedacht dat er in Amerika 100.000 banen bij waren gekomen, maar onverwachts bleken er juist 4000 minder te zijn. Dit was niet echt een cijfer dat vrolijk op de beurs werd ontvangen. Het was vrijdag ook de voornaamste reden dat de Europese beurzen zo enorm verloren.
Analisten verwachten en hopen dat de FED de rente gaat verlagen. Gezien de problemen in de huizenmarkt kan de FED haast niet anders. Het zal echter weinig helpen als de rente met 0,25% of 0,5% verlaagd zal worden. Er is eerder een rente verlaging met minstens 2% nodig. Dat zit er zeker niet in, dus het pessimisme is niet geheel onterecht. Beleggers moeten vooral zorgen in de juiste aandelen te zitten, of naast de markt gaan staan.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *