LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse politiek is de weg kwijt

Laatste Nieuws

Amerikaanse politiek is de weg kwijt

 

Ik las in een column van Corné van Zeijl een leuk zinnetje: “Zelfs de conservatieven zullen het overheidsbudget op orde willen brengen.”
Leuk, omdat het prima past bij de video die ik vrijdag in het forum plaatste. http://forum.beursbox.nl/2012/04/26/de-republikeinen-te-drogen-gehangen/
Wat is er aan de hand?
Het is in feite heel simpel. Normaal gesproken is politiek rechts voor budgettaire discipline en links voor makkelijke overheidsuitgaven. Rechts wil geen schulden en links wil vooral via overheidsstimulatie de economie sturen en als een vader voor het volk zijn.
In Amerika is onder Bush de wereld ondersteboven komen te hangen.
Bush Jr. verliet het pad en ging als conservatief ineens geld creëren en schulden kweken. In feite links beleid.
Obama zette dat na zijn verkiezing voort, maar toen gingen de Republikeinen om. Ineens moest Obama bezuizingen.
Toen ging Obama bezuinigen.., ahum… aangeven dat hij minder zou gaan uitgeven… ahum aangeven dat hij minder meer zou gaan uitgeven en toen gingen de Republikeinen weer sputteren. Nu moest hij weer niet bezuiningen…
Het is niet voor niets dat de Republikein Romney gezien wordt als een enorme draaikont. De man gaat net als de Republikeinse partij mee op de golven van de Democratische partij. De verzuiling is daar zo extreem dat de één tegen is als de andere voor is. Ongeacht je echte standpunt, je bent tegen het voorstel van de ander. De Democraten doen wat de Republikeinen willen en vervolgens willen de Republikeinen dat niet meer. Beide partijen zijn stom bezig.
Als Obama dus voor bezuinigingen is, dan is de Republikeinse partij tegen. Wil Obama stimuleren, dan is de Republikeinse partij tegen. Dat is het niveau waarop politiek Amerika momenteel bezig is.
Het is niet zo gek dat het land naar de knoppen gaat. Haar politiek is niet geïnteresseerd in wat goed is voor het land. Ze zijn slechts geïnteresseerd in het zo goed mogelijk afkraken van de ander, ook als die ander in feite met goed beleid komt, ook als die ander in feite met jouw beleid komt. Als dat gebeurd, dan verander je gewoon van standpunt! Je bent immers tegen die ander.
Die Romney wil nu president worden… Dat kan niet goed gaan. Je zet toch geen kleuter op de zetel van de president? Aan de andere kant, Obama doet vrijwel alleen wat de Republikeinen zeggen dat ze willen. Hij is ook niet de juiste man. Blijft er dus maar één geschikte kandidaat over: Ron Paul! Hij wordt door de media compleet genegeerd, maar hij is nog altijd in de race.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *