LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse bedrijfswinsten schieten omhoog

Laatste Nieuws

Amerikaanse bedrijfswinsten schieten omhoog

Dat althans, is de verwachting naar aanleiding van het Beursherstel en dus het feit dat beleggers massaal aangeven vertrouwen te hebben in de groei van de omzet en daarmee ook de groei van de winsten. Vanwege de beursstijgingen, en daarmee het uitgesproken vertrouwen van beleggers, is er de verwachting dat bedrijfswinsten gaan meevallen en dat deze dus positief gaan verrassen. Als dat zo is, dan zou de huidige correctiefase een koert leven beschoren zijn.
Niet zo gek, want de meeste beurscorrecties blijven onder de 15% en zijn, achteraf gezien, rimpelingen in een plas water. Slechts af en toe is er een forse golf en een tsunami, dat is gelukkig nog zeldzamer.
Vanuit beleggers bezien kunnen we dus verwachten dat de cijfers goed zijn, maar is de verwachting van CEO’s ook dat de betere tijden blijven aanhouden? Dat is een stukje onzekerheid waarop we de aankomende weken antwoord gaan krijgen. We krijgen de aankomende weken namelijk de derde kwartaalcijfers te horen. Het is weer ‘cijfertijd’.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *