LADEN

Typ om te zoeken

Amerika is bang voor duurzaamheid

Laatste Nieuws

Amerika is bang voor duurzaamheid

In Amerika is ophef ontstaan omdat olieproducerende bedrijven sterk gekant zijn tegen maatregelen die de zuiverheid van olie en benzine moeten doen toenemen. Men ziet alleen de kostenkant voor zichzelf daarvan en spreekt over de ‘schade’ die het ze zal toebrengen.
Een wel heel kortzichtige opstelling binnen de sector, omdat onzuivere olie en benzine veel vervuilender is en de gevolgen van de extra milieuvervuiling uiteindelijk wel bij de samenleving terecht komen.
Meer zieken, meer noodzakelijke schoonmaakacties en vooral veel ongezondere binnensteden.
Op de korte termijn heeft de sector gelijk, maar juist door hun opstelling blijkt dat we dit soort ondernemers niet kunnen vertrouwen. Helaas blijkt er ook uit dat we beleid niet aan ondernemers over kunnen laten. Er moeten helaas toch politici boven zitten die een visie hebben en die wel durven te gaan voor hogere kosten voor de korte termijn, om te winnen op de lange termijn.
Als aandeelhouder zal ik dan ook al die managers die klagen over milieumaatregelen bij de volgende aandeelhoudersvergadering wegstemmen.
Het is maar weinig dat je als aandeelhouder kan doen, maar je moet wel je stem laten horen.
Die managers zijn als de bankmanagers die de banken om zeep hielpen. Ze gaan alleen maar voor hun eigen korte termijn winst. Zulke managers moeten we zo snel mogelijk dumpen, ze zijn afval van een tijd die we achter ons moeten laten.
Overigens verloren de oliebedrijven gisteren over een breed vlak aan koerswaarde. Beleggers verkochten de aandelen en vonden alleen op lagere koersen kopers.

www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *