LADEN

Typ om te zoeken

Alternatieven voor Goldmoney (1)

Laatste Nieuws

Alternatieven voor Goldmoney (1)

Zoals ik gisteren al aangaf zou ik met alternatieven op het nu onbereikbare Goldmoney komen.
Daarbij moet ik beginnen te zeggen dat ALLE alternatieven minder interessant zijn dan Goldmoney. U moet als klant dus concessies doen ten opzichte van de topkwaliteit die Goldmoney biedt.

 

 

Eén van de eerste copycats van Goldmoney was in 2003 een bedrijf dat BullionVault heet. Het bedrijf is vergelijkbaar met Goldmoney, op één deatail na… Een Rothschild telg is mede eigenaar en investeerder in dit bedrijf. De wolf in schaapskleren dus.

Ik heb zelf een rekening bij Goldmoney, dus voor mij was BullionVault nooit een alternatief. Er zijn wat andere nadelen bij BullionVault. Aan u of dat genoeg is om het niet te doen, terwijl voor Nederlandse klanten Goldmoney nog altijd onbereikbaar is.
In de vergelijking tussen Goldmoney en BullionVault ziet het er verder als volgt uit:
(Kijkt u hier voor de detail vergelijkling: http://beurz.com/bullionvault-vergeleken-met-goldmoney/)
Hieronder een globale vergelijking:

GoldMoney handelt haar transacties op op de LBMA beurs in Londen. BullionVault houdt zelf een markt aan. Ze probeert tussen de klanten te handelen, maar zal ook zelf een markt onderhouden. Persoonlijk vind ik dat veel gevaarlijker dan handelen op de beurs. Als immers iedereen wil uitstappen, welke koers kan BullionVault dan nog handhaven?
BullionVault houdt bij de handelingen een spread aan van tussen de 0,2 en 0,8%. Goldmoney niet, maar die vraagt wel een bepaald kostenpercentage. Dat doet BullionVault ook, maar dat percentage is lager dan dat van Goldmoney.
Bij verkoop van het metaal ben je tot nu toe bij Goldmoney gratis uit, terwijl je bij BullionVault weer de kosten en de spread moet betalen. In totaal maken de kosten dus niet zo veel uit, alleen de prijsvorming is bij Goldmoney duidelijker omdat die de beurskoersen kan en zal hanteren.
Goldmoney heeft als Accountant Deloitte & Touche, BullionVault heeft een mij niet bekende Albert Goodman als accountant. Nu wil ik niet verklaren dat Deloitte & Touche beter is, maar ze zijn in ieder geval wereldwijd wel veel bekender.

Fysieke uitlevering:
Bij BullionVault kan je slechts onder uitzonderlijke redenen fysieke uitlevering vragen. In feite is het onder normale omstandigheden niet mogelijk.
Bij Goldmoney is het onder voorwaarden mogelijk. Het kost dan 2 tot 4% aan kosten.
GoldMoney valt onder de wet van Jersey, terwijl BullionVault de Engelse wet volgt. Daar ik zelf zoveel mogelijk afstand tussen mijn goud en de (Europese) overheid wil zien, is de wet van Jersey mij liever.

Zoals gezegd, in mijn ogen kan qua opzet nog niets en niemand aan Goldmoney tippen. Als u echter nog geen Goldmoney rekening hebt, dan moet u kiezen. Wachten op het moment dat het mogelijk weer bereikbaar wordt, of genoegen nemen met aanbieders die een vergelijkbare maar net iets mindere aanbieding doen.
Hier de link naar BullionVault

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *