LADEN

Typ om te zoeken

Als het Bitcoin niet is, wat dan?

Laatste Nieuws

Als het Bitcoin niet is, wat dan?

In mijn ogen is bitcoin het nét niet, maar ik moet toegeven, een aansprekender alternatief is er nog altijd niet. Er zijn wel alternatieve virtuele munten, maar ze missen de buzz die rondom bitcoin hangt.
Bitcoin heeft het grote voordeel dat ze de eerste was. Gebruikers kiezen toch vaak voor de grote naam, omdat de kans dan ook het grootst is dat je uiteindelijk op het goede paard aan het wedden bent. Er is immers maar één bitcoin en er zijn honderden alternatieven. Honderden alternatieven die vrijwel niemand bij naam kan noemen.
Veel verder dan litecoin komen de meesten niet.
En dat is dodelijk voor de alternatieven. Ieder extra alternatief is een plus voor bitcoin.
Bitcoin hoeft ondertussen geen reclame meer voor zichzelf te maken. Iedereen en zijn buurman hebben het er over…
Dat er vragen rondom de basis van de opzet zijn, dat de ontwikkelaar onbekend is, dat de veiligheid toch niet net niet ‘af’ is, het maakt niet zo veel uit. Bitcoin heeft het first mover voordeel. Vraag maar aan Amazon, eBay, Twitter en Facebook hoe belangrijk dat is.
Ik ben dus zelf nog altijd geen fan van bitcoin. Ik heb ze ook niet. Maar als u van mening bent dat een virtuele munt toekomst heeft, dan is bitcoin van al die aanbieders de meest veilige gok. Ondanks dat de koers van vrijwel nul naar 1200 dollar schoot en vervolgens terug naar tussen de 400 en 500 en ondanks dat er nog heel wat problemen en uitdagingen te overwinnen zijn. Ik hoop nog altijd op een beter alternatief, maar eerlijk gezegd heb ik het ook nog niet gevonden.

Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *