LADEN

Typ om te zoeken

Als belegging is het in mijn ogen fraude

Laatste Nieuws

Als belegging is het in mijn ogen fraude

U wilt beleggen in goud, u heeft echter weinig verstand van de materie. Dan komt er iemand op uw pad die u de aanbieding doet om onder andere via een soort spaarplan muntjes van 1 gram goud te kopen.
Dat lijkt handig en veel betaalbaarder dan die dure 1 ounce munten die u ook al te koop zag. De aanbieder kent u niet echt als een goud deskundige, maar hij is wel vasthoudend.
Neemt u hier de binnenbocht (naar voorbeeld van Sven Kramer), of gaat hier op tijd een alarmbel rinkelen?
– Ik hoop voor u dat hier een alarmbel gaat rinkelen.
Immers is het belangrijkste bij het kopen van goud natuurlijk het feit dat u daadwerkelijk goud verkrijgt en wel tegen redelijke kosten.
Daarvoor moet u weten wat de prijs per gram, maar ook per ounce is, in zowel dollars als euro’s.
Immers kunt u dan zien hoe goed u af bent bij een aanbieder.
Tevens moet u zich afvragen of u munten of muntjes thuis wilt hebben, of in een kluis ver weg?
Een aanbieder die stelt dat ze uw muntjes stuk voor stuk in een kluis in Zwitserland leggen, die neemt u in de maling. Ze zeggen het wel, maar zoiets zou simpelweg heel oneconomisch en zeer duur zijn. Kosten die u uiteindelijk gaat betalen, terwijl het de vraag is of ze wel werkelijk die 1 grams muntjes gaan maken en opslaan.
Waar ik hier op doel, is de MLM aanbieding om goud te kopen via tussenpersonen die hierover een prachtige vergoeding krijgen. Nu heb ik niets tegen goede vergoedingen, maar ik heb wel wat tegen bedriegelijke aanbiedingen.
Uiteindelijk bent u hier 50% duurder uit dan bij de goedkoopste aanbieder. Nu moet iedereen het natuurlijk zelf weten, maar in mijn ogen is dat een praktijk die niet door de beugel kan, mede omdat dit goud vooral wordt verkocht aan personen die voor het eerst goud kopen. Die hebben geen idee hoe enorm veel ‘te veel’ ze betalen voor die muntjes die ‘mogelijk’ in de kluis komen te liggen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *