LADEN

Typ om te zoeken

AFM luis in de pels van (Centrale) Bankiers

Laatste Nieuws

AFM luis in de pels van (Centrale) Bankiers

Soms doet de AFM ook wel eens iets verrassends. Iets dat ineens buiten het gewone patroon valt. Is het omdat de AFM recent nogal hard terug werd gefloten toen ze zich ging bemoeien met de hypotheken? Is er toen de basis voor een vete gelegd? Gisteren kwam Hans Hoogervorst met de uitspraak dat banken bezittingen bij een herwaardering liever omlaag dan omhoog gewaardeerd moeten worden omdat veel van hun leningen die ze uit hebben staan op de markt niet waard zijn wat er nu voor in de boeken staat. In feite is hun leningen portefeuille niet marktconform gewaardeerd en bestaat de kans dat de risico’s vanuit die leenportefeuille veel groter zijn dan nu worden aangenomen.
Waarom Hans nu ineens een realistisch beeld schetst, ik weet het niet. Heeft hij een nieuwe adviseur in dienst? Iemand die wel verstand van zaken heeft?
Hoe dan ook, ik ben blij verrast en wat zou het mooi zijn als Hans vaker slimme dingen zou gaan zeggen. Ik ben nu benieuwd wie hem terug gaat fluiten en hem enorm om zijn falie gaat geven voor deze door hem gedane uitspraken.
In de bankenwereld heeft hij nu even geen vrienden gemaakt, dat is wel zeker.

Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *