LADEN

Typ om te zoeken

AFM door de rechter teruggefloten

Laatste Nieuws

AFM door de rechter teruggefloten

Ik heb weer eens geluk gehad. In mijn reactie die ik naar de AFM heb gestuurd naar aanleiding van hun vragenbrief aan mij, heb ik geen gevraagde bankafschriften toegevoegd. De AFM wilde “alles” hebben, terwijl ze in feite in de brief aangaven alleen te overwegen een onderzoek te doen. In een pré onderzoek heb je nog niet “alles” nodig, maar moet je de lijnen kunnen vaststellen.
Ik heb dus geen bankafschriften etc. meegestuurd en was in afwachting van hun ongetwijfeld keiharde reactie. De AFM is dan namelijk niet te beroerd direct last onder dwangsom met publicatie daarvan toe te passen. Die last onder dwangsom zie ik niet zitten, maar die publicatie, die leek me wel wat, maar goed dat laatste is een ander verhaal.
Het “alles” opvragen deden ze ook bij Vestia en die is daarop naar de rechter gegaan.
De rechter is het eens met Vestia dat het niet hoort dat de AFM direct “alles” wil hebben terwijl ze niet eens aangeven waarom ze “alles” willen hebben. Als je “alles” vraagt, dan heb je de ander eigenlijk altijd wel bij de klotn, om het maar eens op zijn hoog Twents te zeggen.
Immers is “alles” nooit genoeg. Je kan dan als toezichthouder altijd wel ‘iets’ vinden waarvan jij vindt dat het ook opgestuurd had moeten worden.

Mijn visie: De AFM ziet vanuit de kern van haar wezen ondernemers als schuldigen die ze nog niet gepakt heeft. Dat die ondernemers dus extreem veel werk hebben aan zo’n lullig briefje van de AFM, dat boeit ze niet. De AFM is in Nederland gelijkgesteld met het Koninklijk Huis en geniet vrijwel goddelijke, onaantastbare status.
Eindelijk is er nu een rechter die het met Vestia en mijzelf eens is dat de AFM veel te ver gaat.
Ik garandeer u, de aankomende jaren zal de AFM op heel veel fronten te ver gaan, net zoals ze dat de afgelopen jaren al deed. Ze willen namelijk de alleenheerschappij over alles wat financiën aangaat en met haar onaantastbare status en het feit dat er bij de AFM vooral de losers werken die het in de commerciële wereld niet uithielden of er ontslagen zijn, maakt dat ze het in hun ziel hebben om de wel succesvollen kapot willen maken.
Het is een soort ‘revenge of the nerds’, alleen nu in real life.
Morgen een genuanceerdere reactie op wat er fout is aan de AFM!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *