LADEN

Typ om te zoeken

Absolute bodemkoersen

Laatste Nieuws

Absolute bodemkoersen

 

In de huidige beurs zijn er enkele sectoren die op absolute bodemkoersen noteren. Enorme bedrijven die een K/W van onder de 7 hebben en een winst die almaar groeit.
Beleggers kotsen deze aandelen zo uit dat ze noteren op of bij de 2008 waardes.
Nu is de vraag, we hebben gezien wat er na 2008 gebeurde, of deze extreem lage waardering er zal blijven.
De geschiedenis zegt ons van niet. Beleggers schieten van extreem overgewaardeerd door naar extreem ondergewaardeerd. Belegers zijn wat dat betreft soms net kleuters.
Op dit moment zien we dan ook dat enkele sectoren bijna letterlijk uitgekotst worden.
Zo kocht ik samen met de Insiders van BeursAccent deze week een aandeel voor $19 per stuk. Die order lag al maanden in, maar de koers was indertijd te ver doorgeschoten. Ik besloot te wachten.
Een dag later was de koers al op $18 te vinden… Dat terwijl dit aandeel eerder dit jaar nog $26,5 deed. Begin 2008 stond dit aandeel nog boven de $40.
De K/W is ondertussen rond de 5 te vinden!
Vergis u niet, dit bedrijf is ruim 100 miljard dollar waard.
Ik kan het niet helpen, ik MOET gewoon tegen deze waarderingen deze aandelen kopen. Beleggers gaan een keer wakker worden en dan ik mijn feest over. Nu kan ik goedkoop kopen. Het is daarna geduld hebben voor ik kan oogsten. Wat dat betreft is mijn moestuin een mooie leermeester. Ook daar moet ik eerst zaaien om later te kunnen oogsten.
www.beursaccent.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *