LADEN

Typ om te zoeken

30% heeft nog altijd vertrouwen in banken

Laatste Nieuws

30% heeft nog altijd vertrouwen in banken

Ondanks 3 beurscrashes in 12 jaar, ondanks een hulpoperatie in 2008 die honderden miljarden heeft gekost en vervolgens in 2011 de Westerse regeringen in problemen bracht en ondanks dat al die ellende nog altijd geen deuk in het beloningsplan voor bankiers heeft geslagen, heeft nog altijd 30% van de bevolking vertrouwen in de banken… (Onderzoek Forrester)

Je vraagt je af onder welke steen die 30% woont.
Is het omdat die 30% gewoon enorm slecht geïnformeerd is, is het omdat ze er werken of er financieel afhankelijk van zijn?
Hoe veel mogen banken verkeerd doen voordat iedereen het vertrouwen in ze kwijt is? Ze kunnen immers niet veel meer doen. Nog iets meer verkeerd doen en we zijn failliet.
Jammer is dat niet gevraagd is waarom ze nog vertrouwen in banken hebben. Ook jammer is dat niet bekend is waarom die 70% geen vertrouwen meer in banken heeft. Ik ben daar zeer benieuwd naar. Is het namelijk alleen maar een gevoel, of zijn die 70% ook echt op de hoogte van hoe banken heel het systeem naar hun hand gezet hebben en vervolgens misbruiken?
Waar ik zo bang voor ben is dat de boosheid richting de banken gaat vervagen en dat banken dus inderdaad gewoon door mogen gaan zoals ze deden. Het gevolg daarvan zal namelijk zijn dat ze alle rijkdom van de wereld gaan vergaren omdat ze zelf geld mogen scheppen. Ze creëren geld en met dat geld kopen ze de wereld op.
Dat terwijl banken in feite andere initiatieven zouden moeten ondersteunen door het tijdelijk verstrekken van krediet. Juist dat verstrekken van krediet doen ze niet meer. Ze beleggen in feite alleen nog voor eigen rekening met grotendeels door hen zelf verzonnen geld.
Het is niet alleen oneerlijk, het is misdadig.
Helaas ‘ziet’ bijna niemand de misdaad in dit systeem. Dat is het briljante er van, maar het blijft dus wel één van de grootste misdaden in de geschiedenis van de mensheid. In feite is vrijwel heel de bevolking in slavernij genomen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *