LADEN

Typ om te zoeken

Kunnen we zonder kernenergie? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kunnen we zonder kernenergie? (Tom Lassing)

Mijn insteek is dat we, als we dat willen, écht wel zonder kernenergie kunnen. De vraag is vooral of we het willen.
Zelfs de natuurfreaks breken immers nu al een lans voor kernenergie. De reden is dat kernenergie relatief gezien zo weinig ruimte kost. Ruimte die dan aan de lokale natuur gelaten kan worden.

Het alternatief is namelijk vooral uitbreiding van bio-energie, windmolens en zonnepanelen. Prachtige oplossingen, maar ze kosten veel ruimte in het vrije veld of op zee.
Windmolens in de weg van trekvogels zijn net grote gehaktmolens, en enorme velden met zonnepanelen zit niet iedereen op te wachten.
We moeten dus als samenleving een keuze maken.
Beide oplossingen zijn namelijk mogelijk voor uiteindelijk het leeuwendeel van de benodigde energie. Wat willen we?
Ik ben er persoonlijk wel uit. Ik wil liefst geen bestaande technieken kernenergie. Niet alleen vanwege de gevaren, maar ook omdat kernenergie vanuit één partij op de markt gezet wordt. Een bedrijf dat daarmee enorm machtig zal zijn. Ik heb liever een energiebron die qua bron veelzijdig is en geen enkele partij absolute macht over zo’n belangrijk product geeft.
Als dat dan te koste gaat van ruimte voor de natuur of ten koste gaat van het uitzicht, dan moet dat maar. Dat is mijn persoonlijke keuze.
Ik denk dat er ruimte genoeg is voor windmolens buiten de grote trekroutes van vogels en ook zonnepanelen staan een weelderige natuur ertussen niet in de weg.

www.energiestart.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *