LADEN

Typ om te zoeken

Kritisch schrijven is ongewenst (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kritisch schrijven is ongewenst (Tom Lassing)

De bitcoin is een religie geworden. Mensen geloven er heilig in en als je dan met argumenten komt waarom het allemaal niet zo logisch is, dan raak je de mensen tot in het diepste van hun religieuze gevoelens voor de bitcoin.
Het is precies zoals met godsdienst, waarbij puur redenering duidelijk maakt dat er geen god kan zijn, maar waarbij ook heel intelligente mensen de pure redenering loslaten omdat ze nu eenmaal willen geloven.
Je gaat het dus met redenering nooit eens worden met elkaar.
Vooral in de beurshandel is dat een heel goede zaak!
De beurs bestaat namelijk dankzij het feit dat mensen het totaal niet eens zijn met elkaar. De één koopt omdat het een koopje is, de ander verkoopt omdat dit een prachtig moment is om de onderliggende waarde aan een ander over te doen. In elke markt moet iemand eigenaar zijn van bijvoorbeeld aandelen.
Iemand is dus het haasje om de aandelen te bezitten in een forse daling. Iemand heeft het geluk de aandelen te bezitten tijdens een flinke stijging.
Bij bitcoin is bij pure redenering duidelijk dat het een leuk project was dat is ingehaald door het succes waarmee het is opgebouwd. Kortom, blockchain gaat het succes worden, maar het idee van de munt is achteraf bezien slechts de drager geweest voor het succes van de blockchain.
Het idee van een crypto munt is prima, maar het is slechts één van de duizend mogelijkheden met de blockchain. Ik zou dus niet zo inzetten op bitcoin. Bitcoin zelf is namelijk ook nog eens slechts één van de 1400(?) munten die nu al met blockchains zijn opgezet. Nog altijd de belangrijkste en omvangrijkste munt, maar dat komt door een bijna religieuze aanhang. Heilig geloven maakt het nog niet waar.


Ik ben heus niet te beroerd te profiteren of te willen profiteren van een trade kans als die zich voordoet, maar in mijn ogen is bitcoin in de kern een gelopen race. Het is als de SMS van de jaren negentig. Facebook komt daar uit voort. Met facebook had je er rijk van kunnen worden. Ondertussen bestaat SMS nog altijd en slechts een enkeling die er uiteindelijk rijk van werd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *