LADEN

Typ om te zoeken

Koersen stijgen en dalen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Koersen stijgen en dalen

U weet, ik ben enorm positief over de uranium markt. Ik denk dat de combinatie sluitende mijnen en opengaande kerncentrales een markt creëert die langjarig bijzonder interessant is.

Daarbij is het net tien jaar lang winter geweest in die sector.

Kijk ik op de beurs, dan zie ik dat de helft van de beursdagen de koersen van uraniumaandelen dalen en de andere helft stijgen de koersen. In sommige periodes is dat letterlijk om de dag zo! Dan ineens soms een periode waarbij het twee keer hoger, één keer lager is en dan vervolgens een periode van twee keer lager, één keer hoger.

Zo op dag basis bezien is er weinig peil op te trekken.

Om een indruk te geven… Vanaf april zagen we in een uranium aandelen een stijging tot 7, gevolgd door een daling tot 5. Een stijging tot 7,5, een daling tot 4,5. Een stijging tot 8 met een daling tot 6,25. En dan nu een top op 8,5… en de vraag is hoe het nu verder gaat.

Ik gaf aan de x10beleggen.nl abonnees al eens aan, twee stappen vooruit, één achteruit. Maar het lijkt meer te zijn vijf stappen vooruit en vier stappen terug. Je komt verder, maar wat moet je er een geduld voor hebben.

De dagelijkse koersuitslagen slaan nergens op.

Hoe kan dit?

Eén van de redenen kan zijn dat het verhoudingsgewijs kleine aandelen zijn. Veel van die aandelen zijn van bedrijven die een waarde van onder een miljard dollar hebben. Dan kan je dus makkelijk speelbal zijn van grote spelers die regelmatig aan de boom schudden om kleine onzekere aandeelhouders uit het fonds te jagen. Zo kunnen ze onopvallende stukje bij beetje de aandelen tegen interessant lage koersen oppakken.

Zo doe ik het ook… (Behalve dan het schudden aan de boom). Zodra de koersen corrigeren, koop ik weer bij. Zo heb ik nu 60% van mijn aandelen portefeuille in uraniumaandelen zitten.

Dat is een enorm percentage en dat geeft extra risico. Ik heb echter de overtuiging dat ik gelijk heb. Ik hou ervan om mijn geld ook in te zetten waar ik ook echt in geloof. Dat heeft me in het verleden goede zaken laten doen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *