LADEN

Typ om te zoeken

Kan je het je veroorloven rechts te zijn?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Kan je het je veroorloven rechts te zijn?

boris

Ik schreef gisteren al dat Boris Johnson in het VK schaamteloos alle rechtse politiek-economische principes loslaat nu het economisch gezien in het VK uit de hand begint te lopen. Hij heeft het zelfs over een Britse ‘New Deal’.
Mijn conclusie is dus… In goede tijden kan je het je blijkbaar veroorloven om rechts te zijn, maar in slechte tijden wordt iedere politicus links.
George Bush deed het, Trump doet het. Immers, Trump heeft de laatste maanden iedereen in de VS die werkloos zegt te zijn voorzien van een extra $600 per week!
Dat is zelfs meer dan een basisinkomen! Dat basisinkomen was altijd een extreem ‘links’ talking point.
Schaamteloos wordt het door rechts opgepakt en straks als er geen rechtse president meer is, dan kunnen ze het zich weer veroorloven om rechts te zijn en worden maatregelen als dit extreem en gevaarlijk communistisch genoemd, terwijl je er nu niemand over hoort klagen.
De realiteit is daarmee dat in de economische praktijk rechtse regeringsleiders linkser zijn dan linkse regeringsleiders. Immers, de linkse regeringleiders (Clinton bijvoorbeeld) zijn wel streng richting het budget en de staatsschulden.
Het land dat in veel gevallen als afwijkend in de wereld mag worden beschouwd is Nederland. Den Uyl en Lubbers waren wat ze zeiden dat ze waren.
De schaamteloosheid waarmee Boris Johnson deze week zijn maatregelen zelfs een New Deal noemde, is werkelijk verbluffend. Weg zijn al zijn beloftes. Hij is erger gebleken dan waar alle linkse politici van worden beschuldigd.
Ik weet vrijwel zeker dat dit ook in de VS gaat gebeuren. Biden gaat net als Obama en Clinton proberen een strikt fiscaal beleid te voeren, zodat na hem een rechtse president het weer mag verkloten.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *