LADEN

Typ om te zoeken

John Perkins, economische huurmoordenaar (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

John Perkins, economische huurmoordenaar (Tom Lassing)

Is er een samenzwering rondom banken, leningen, economische afhankelijkheid?
John Perkins zegt van wel. Hij is volgens eigen zeggen zelf zo’n economische huurmoordenaar geweest die landen willens en wetens in te dure leningen heeft gebracht, waarna hun afhankelijkheid van de Amerikaanse banken een wurgcontract werd.
Het is in feite heel simpel. Hij masseert nieuwe machthebbers richting economische groei door het opzetten van grote infrastructurele werken. Veel te groot voor de lokale economie, maar als je eenmaal die investering, zo is zijn verhaal, dan komt het daarna wel goed met de economie.
Helaas, de werkelijkheid is anders.
Zo’n land wordt leeggezogen door Amerikaanse banken die een enorme rentelast op de kleine economie leggen. Zo zwaar, dat de lokale economie nooit serieus kan groeien. Het land is speelbal en wingewest voor nog weer een Amerikaanse bank geworden.
Het valt niet te ontkennen, zo werkt het. Of Perkins daar zelf een rol in heeft gespeeld is niet zo belangrijk. We zien genoeg voorbeelden van steden, regio’s en landen die volgens deze weg enorm schulden aangingen en speelbal werden van het grootkapitaal.
De leningen zijn te groot om ooit nog te kunnen aflossen. De ketting waarmee ze geketend zijn, is eindeloos lang en eindeloos sterk. Alleen een vijandige machtsovername kan zo’n land bevrijden. Maar die vijandige overname houdt in burgeroorlog en het totaal verliezen van de economie.
Kijk hier naar het interview

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *