LADEN

Typ om te zoeken

Is de (E)MA 20/50 methode altijd winstgevend?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is de (E)MA 20/50 methode altijd winstgevend?

Het antwoord is simpel na te zien en is negatief. Het is een heel simpele methode en ze werkt vooral bij rustige aandelen die weinig gekke bewegingen maken. Ik schreef, al, mijn voorkeur gaat uit naar aandelen van structureel winstgevende bedrijven.
Zodra een aandeel wat bewegelijk (op en neer) gaat worden of in een neutraal koerspatroon zit, komt er een groot nadeel van de methode boven water. Namelijk het feit dat de lijnen de koers met de nodige vertraging volgen.
De stijging is al bijna ten einde als dan eindelijk het koopsignaal komt en de koers is vlakbij de bodem als het verkoopsignaal komt. Kortom, bij een heel bewegelijk aandeel pies je steeds net naast de pot en kan je zelf beter totaal tegengesteld op de signalen gaan beleggen.
De 20/50 is dus geen vast gegeven en is zeker niet heilig.
Beleggers doen er goed aan het eventueel als een basis te gebruiken en vandaar uit op zoek te gaan naar een combinatie van een aandeel en een instelling in de grafiek die het beste lijkt te werken.
Daarbij mag je uiteraard ook andere middelen gebruiken. Ik ben zelf bijvoorbeeld helemaal weg van Japanse Candles. Die zeggen mij meer over de koop en verkoopmomenten dan de 20/50 (E)MA lijn.
Maar de combinatie tussen die twee is misschien nog wel beter. Hoe meer kennis je op doet, des te beter ga je de signalen interpreteren.
Ook andere indicatoren kunnen helpen bij het maken van de analyse.
Wat dus begon als een heel simpele methode kan je zelf zo ingewikkeld maken als je wilt.
Als je maar begrijpt waar je als belegger mee bezig bent en als je maar blijft kijken of het over het geheel genomen winst blijft opleveren.
Er is geen ‘ideale instelling die altijd werkt’. Het karakter van de markt kan veranderen, een bedrijf kan meer of minder winst gaan maken en het sentiment kan zodanig veranderen dat veel meer of juist veel minder beleggers actief in dat aandeel gaan zijn. Dat heeft allemaal gevolgen voor de koersvorming.
Maar het blijft staan dat een goede analyse, of het nu een pure fundamentele analyse is, een technische analyse of een combinatie daarvan u een winstgevende belegger kan maken.
IK zou het anders willen stellen… zonder die analyse en de discipline die daar bij hoort, kunt u geen structureel winstgevende belegger worden.
In de komende BeursAccent Nieuwsbrief, mijn betaalde service, ga ik dieper op de materie in en zal ik de door mij zelf privé gebruikte methode uit de doeken doen. Morgen zal ik in deze Beursbox Nieuwsbrief een nog veel simpeler methode bespreken.

Tags

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *