LADEN

Typ om te zoeken

Interessante insteek Delta Airlines

Beleggers Nieuws

Interessante insteek Delta Airlines

 

Delta Airlines heeft in Amerika een eigen oliemaatschappij gekocht waarmee het nu dus in staat is om haar eigen brandstof te produceren.
De stap is puur en alleen ingezet om kosten te besparen. Volgens Delta gaat er teveel geld verloren richting winst voor de oliemaatschappijen en kan ze dus zelf goedkoper produceren doordat ze die winst niet langer aan de oliemaatschappijen hoeft te verstrekken.
Volgens Delta kan ze voortaan 80% van haar olievraag uit eigen productie voorzien en dat scheelt naar verwachting 300 miljoen dollar op jaarbasis.
Punt is natuurlijk wel, dat Delta dan heel afhankelijk is geworden van één productieplek. Zou er een ongeluk gebeuren, of door natuurgeweld de productie tegenvallen, dan wordt het zoeken naar vervangende olie natuurlijk een dure zaak.
Voor de Amerikaanse oostkust is de stap van Delta een verademing. Men was bang dat de raffinaderij gesloten zou worden, met als gevolg daarvan een gebrek aan lokale brandstof. Nu Delta deze, anders gesloten, raffinaderij overneemt is dat een zorg minder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *