LADEN

Typ om te zoeken

Insider trading is een belangrijke indicator, ook bij Tesla

Tags

3 Reacties

 1. Gunnar Ackx 29 november 2021

  Analyst gaat er toch maar even mooi aan voorbij dat:
  a) het gaat over slecht 5-10% van Elon’s aandelen
  b) Elon eigenlijk weinig keuze had want het gaat om (Bonus) options uit 2012, die eind dit jaar komen te vervallen. Dus:
  i) niet kopen = gewoon kwijt (zou heel dom zijn)
  ii) wél kopen is natuurlijk logisch maar dan moet hij ook gelijk belasting betalen op de meerwaarde (tussen huidige koers & 2012, wat natuurlijk FLINK is, toch snel ong 50% op die vele miljarden die hij wellicht ook niet in een schuif liggen heeft.
  Vandaar:
  * het lichten van die opties (22 Mio aandelen)
  * en de verkoop van een deel om die belastingen te kunnen betalen.
  En dus 0,0 te maken met zijn geloof in de beurs- of welke waarde dan ook van Tesla.

  Beantwoorden
  1. Yves 30 november 2021

   Klopt gunner… puur clickbait artikel

   1. Tom Lassing 1 december 2021

    Yves,
    Wat een rare reactie. Gunner heeft netjes argumenten waarom hij er anders tegen aan kijkt. Dat kan en hoort ook bij beleggen. Het is heel goed, want als iemand aandelen wil kopen, dan moet een ander ze willen verkopen.
    Ik ben dus heel blij met zo’n inhoudelijke reactie. Lezers en kijker kunnen zo een eigen oordeel vormen. Een heel goede zaak dus.

    Jouw reactie daarentegen is een andere zaak. Het is diep triest dat je zo denkt te moeten reageren. Dan heb je simpelweg niet begrepen hoe beurshandel werkt en hoe je een positieve bijdrage kan geven aan de discussie of Tesla al dan niet een interessante belegging is. Iedereen die het niet met je eens is zwart maken. Dat is beneden alle peil. Ik heb je (anonieme) reactie toch toegelaten om te laten zien hoe het niet moet.
    Zulke reacties kunnen we hier missen als kiespijn. Kom liever met een positieve bijdrage en leg uit waarom jij gelijk denkt te hebben.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *