LADEN

Typ om te zoeken

Informal investors gezocht (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Informal investors gezocht (Tom Lassing)

Ik zit met een dilemma. Een opzet waar ik aan werk kan ik, met de nodige moeite ‘los’ krijgen, maar het wordt dan geen vliegende start. Het idee is er, de basis staat al.
Wat er nodig is, is het afwerken van de website (Daar wordt al aan gewerkt) en het afronden van de laatste contracten en toestemmingen.
Vooral de marketing afdeling moet goed opgezet worden. Daar moeten een paar goede marketeers en verkopers voor aangetrokken worden en er moet een degelijke administratie voor hen opgezet worden. Dat vergt geld, want die verkopers willen ook een bepaalde zekerheid voor ze hun huidige betrekking verlaten om voor deze opzet gaan werken.
Doen we het zonder die verkopers, dan gaat het allemaal veel langzamer. De kans op een meute die op gang gebracht wordt is dan kleiner.
Doe ik het met de verkopers, dan gaat het sneller, maar het kost gewoon enige tijd voor die mensen ingewerkt zijn, de systemen kennen en ‘los’ gaan. Al die tijd moeten ze wel betaald worden en moet er ook kantoorruimte en telecom capaciteit betaald worden. Ik verwacht daarom eigenlijk pas dat na zes maanden de inkomstenkant echt los gaat komen en dan moeten de eerder gemaakte kosten weer ingelopen gaan worden. Hopelijk binnen een jaar, maar het zou bij een iets tegenvallende markt ook twee jaar kunnen duren.
Ik heb de cash niet om de snelle opstart te financieren.
Ik heb echter het vertrouwen niet in de langzame opzet. Dat is naar mijn idee te kwetsbaar.
Dat dilemma zit ik nu dus mee.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *