LADEN

Typ om te zoeken

Inflatie hedge

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Inflatie hedge

Is crypto een veilige plek voor als inflatie toeslaat?
Gezien de stijging van vooral de koers van bitcoin zou je dat idee wel krijgen. We zien immers inflatie EN de koers van bitcoin oplopen. Hoeveel reclame wil je als bitcoin dan nog krijgen?
Het punt is dat het zo kan zijn dat inflatie en de koers van bitcoin uiteindelijk niets met elkaar van doen blijken te hebben.
Bitcoin is immers een munt die het extreem moet hebben van vraag en aanbod. Als er vraag naar de munten is, dan gaat de koers omhoog, stopt die vraag, dan is het over. Dat is met aandelen uiteraard ook, maar achter het aandeel zit dan nog een bedrijf dat veel winst kan maken. Als zo’n bedrijf dat doet, dan kan die winst die gemaakt wordt het aandeel goedkoop doen lijken, waardoor de vraag toeneemt.
Zoiets zit er niet achter een munt als bitcoin. Daar is het ALLEEN maar vraag en aanbod dat de koers beweegt.
Dat sentiment laat zich leiden door berichten in de pers. Landen die de munt tot officieel betaalmiddel maken en landen die de munt, of de mining daarvan, verbieden. Het kan de koers alle kanten op jagen terwijl dat muntje verder amper gebruikt blijft worden. Vraag jezelf af, wanneer kocht je iets met bitcoin?
Hoe zeker ben je er van dat bitcoin nog zo overheersend is als cryptomunt over bijvoorbeeld twee jaar?
Speculanten gebruiken nu bitcoin ook als hedge tegen inflatie, maar het is nog onbewezen of het muntje voor dat doel ook effectief gaat zijn.
Wat ik nu namelijk OOK zie, is dat beleggers winsten nemen in bijvoorbeeld bitcoin en het dan wegzetten in fysiek goud.
Ze blijven dan speculeren met bitcoins, terwijl ze stukje bij beetje hun goud (en zilver) positie uitbouwen.
Ik denk dat dat een heel degelijke manier van beleggen is waarbij je profiteert van de enorme bewegingen in de crypto wereld EN je de bewezen voordelen van de goud hedge tegen inflatie aan het opbouwen bent.
Ik koop zelf tegenwoordig mijn goud hier. (Gebruik Beursbox als kortingcode)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *