LADEN

Typ om te zoeken

In verdediging van de Trump belasting ontwijking (Lodewijk Hof)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

In verdediging van de Trump belasting ontwijking (Lodewijk Hof)

trump, erfbelasting

Onlangs was President Trump weer eens in het nieuws. De linkse journalisten hebben iets gevonden om over te klagen. Zijn familie heeft de belasting ontweken. Journalisten vinden dat slecht. Immers is veel belasting betalen het ideale ding om te doen. Over de erfenis van zijn vader is maar 5% belasting betaalt in plaats van de 55% die standaard was.
Het betrof een erfenis van een miljard. Wilt u daarvan 5% of 55% betalen aan de overheid? Als de belastingdienst het accepteert dan ben ik tevreden. Eigenlijk niet. Erfbelasting is, zoals iedere belasting, immoreel. Het is een dubbele belasting. Er is immers al veel te veel belasting betaalt over het verdiende geld. Dus dan nog een keer belasting betalen klinkt mij niet erg netjes. Zeker als je bedenkt dat politici altijd tegen dubbele belasting zijn.
Maar in dit geval niet. Maar goed. Wie vertrouwt politici? Wel bijzonder dat ik die vraag stel. Ik heb 2 aanbiedingen voor de herindelingsverkiezingen in Eindhoven op zak. Gaat leuk worden. Wel of niet verkiesbaar zijn? Met mijn denkbeelden is een verkiezing een klein wonder. Aan de andere kant: why not.
Maar laten we het over de moraliteit hebben van de erfbelasting. Wat zou u doen? Wilt u uw kinderen veel of weinig nalaten? Het zal u niet verbazen dat ik een tegenstander ben van deze asociale belasting. Door belasting te ontwijken is het fatsoenlijke gebeurt. De familie Trump zorgde voor de kinderen en doet tegelijkertijd het humane. Door minder belasting te betalen dragen ze bij aan de onthoofding van de draak die belastingdienst heet.

Het enige goede aan een belasting is dat het afgeschaft kan worden. De overheid produceert niets van waarde. We kunnen beter met elkaar handel drijven dan oorlog voeren. Dus verstandige landen drijven handel. Waarom de concurrentie aangaan als je die toch niet kan winnen? Ik zou al die producten graag aan mijn eigen inwoners ter beschikking stellen. Goedkope dingen staan hun die het nodig hebben in staat meer met hun geld te doen. Helaas willen politici oorlogen voeren en doen ze graag domme dingen. Maar daar hebben we immers politici voor.
In deze podcast heb ik President Trump uitvoerig verdedigd. Deze belasting is immoreel. Deze belasting is een dubbele belasting en ieder fatsoenlijk mens doet er alles aan om die belasting te ontwijken. Voort de toekomst van de eigen familie.
Nou weet ik dat de standaard mededeling is dat belasting betalen een bijdrage aan de overheid is. De publieke sector. De sector waar mensen niet onderhevig zijn aan de prikkels van de vrije markt. Prikkels die motiveren tot logisch nadenken en doen wat nodig is. Helaas is dat bij de overheid niet wat men doorgaans doet.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *