LADEN

Typ om te zoeken

In onroerend goed investeren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

In onroerend goed investeren

onroerend goed

Wat is de beste manier om in onroerend goed te investeren?
Misschien weet u dat nog niet, maar er zijn heeeel veel mogelijkheden.
De meest bekende manier is een huis kopen. Daarna kan je het weer verder verkopen, of je kan het verhuren.
Nadeel is dat het veel geld kost en zo’n belegging zal veel van uw geld vastleggen in stenen. Daarnaast vergt het de nodige moeite en zorgen.
Er zijn alternatieven…
Op de beurs zijn er ook vastgoed beleggingsfondsen. Het voordeel is dat je al met een klein bedrag mee kan doen. Het nadeel is dat je geen enkele invloed hebt. Niet op het vastgoed dat ze in bezit hebben, maar ook niet over de waarde per aandeel. Je bent volkomen afhankelijk van de nukken van de beurs met aandelenfonds aandelen.
Ik ben er geen voorstander meer van. Dit soort beleggingsfondsen staan heel lang ondergewaardeerd op de beurs, dan in een korte tijd draait het sentiment en daarna staan ze heel lang overgewaardeerd op de beurs. Die lange periodes leveren ze vrijwel niets op. Je moet dus echt de mazzel hebben dat je nét aan het einde van de ondergewaardeerd periode instapt en daarna winst neemt. Maar als je dat doet, wat ga je dan daarna met je cash geld doen?
Toen mijn oudste dochter vroeg hoe ze in onroerend goed kon beleggen, toen gaf ik haar het volgende alternatief.


Verstrek iemand (in dit geval was ik dat) die in onroerend goed aan het beleggen is het geld tegen een prachtige rente. Mijn dochter was één van de eerste beleggers en die eerste beleggers gaf ik 7% aan rente.
Ze krijgt nu vijf jaar lang 7% rendement op haar geld en die rente betaal ik ieder kwartaal uit.
Voor dezelfde soort investeringen geef ik op dit moment 6% rente. Recent gaf ik voor een appartementeninvestering maar liefst 9% rente. Die lening loopt echter slechts één jaar.
Het voordeel van deze opzet is dat mijn dochter niet de zorgen heeft van het onderliggende onroerend goed.
Daarnaast weet ze wanneer haar geld weer cash komt. Het geld zit wel vast, maar wel is duidelijk wanneer het weer vrij komt. Ondertussen krijgt ze iedere drie maanden de rente overgemaakt. Ze gaat er letterlijk iedere drie maanden een keer van op vakantie!
PS: Morgen is het evenement van Pieter Monsma in Veldhoven! Kijk hier voor meer informatie. Gebruik kortingscode “financieelvrij” voor een 50% korting!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *